Experiență de neuitat pentru elevii de la Economic. Ce au văzut!

Experiență de neuitat pentru 21 de elevi ai Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu, profilul Turism și Alimentație Publică. Copiii au participat la expoziția „GastroPan 2017”, la Sibiu, unde au putut observa cum gătesc maeștrii bucătari, dar mai ales au aflat toate noutățile în materie de cofetărie, patiserie și panificație.

Printre vizitatorii GastroPan de anul acesta s-au numărat și 21 de elevi de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu. „GastroPan” este cel mai de seamă târg de specialitate pentru sectoarele de panificație, cofetărie și HoReCa în Europa de Sud-Est. Elevii de la „Madgearu” au putut astfel veni în contact cu cele mai renumite linii de producție pentru sectorul de panificație-patiserie-morărit, materii prime și accesorii inovatoare pentru domeniul cofetăriei și gelateriei. „A fost o expoziție pe toată partea de alimentație, tot ce ține de patiserie, cofetărie și panificație. Au fost preparate din toate aceste domenii, bucătărie, patiserie și cofetărie cu diferite teme. De exemplu, pe cofetărie tema a fost «Cinemagie în cofetărie», foarte frumos, multe preparate expuse numai din pastă de zahăr. La partea de sculptură în fructe, tema a fost «Din lumea apelor». Copiii au fost foarte încântați, au fost tot felul de materii prime care se utilizează în cofetărie, au văzut utilaje de ultimă generație de la renumita firmă HoReCa”, a spus Narcisa Călugăru, maistru instructor Alimentație Publică.

Deși a fost o expoziție-concurs, copiii au fost doar pe post de vizitatori, însă au luat parte și la demonstrații practice live susținute de experți de talie mondială, la degustări și creații artistice spectaculoase din ciocolată și pastă de zahăr, apetisante platouri culinare reci din ingrediente sănătoase, sculpturi din fructe și legume cu tematica „Lumea acvatică”, cele mai bune sortimente de pâine şi produse sărate de patiserie pentru mic dejun şi piese artistice din aluat de panificaţie cu tematica „Toamna la țară”.

Vizualizări: 1,559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: