Delicatese de Tismana, cu atestat de produs montan

Dulceţurile şi siropurile făcute la Tismana, în judeţul Gorj, au fost înscrise în Registrul Naţional al Produselor Montane. Vestea a fost comunicată de Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Judeţene de Agricultură Gorj. „Am primit o veste excelentă la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Gorj. Este vorba de acreditarea produselor montane. Am făcut demersurile în urma cu mai mult timp ca judeţul nostru să intre în posesia acestor produse înregistrate în Registrul Naţional al Produselor Montane. Prin decizia nr. 24 a fost acordat dreptul de utilizare a menţiunii de calitate facultativă de produs montan. Este vorba de producători din localitatea Tismana. La numărul 70 este siropul de trandafir, la 71 este dulceaţa de afine, la 72 dulceaţa de cireşe amare, la 73 dulceaţa de mure, iar la numărul 74 dulceaţa de trandafir. Sunt cinci produse montane acreditate”, a spus Dan Tănăsescu.  

Produsul montan este produsul destinat consumului uman, în cazul căruia materiile prime, dar şi furajele pentru animalele de fermă provin în principal din zone montane. În cazul produselor prelucrate, prelucrarea are loc, de asemenea, în zone montane.

Menţiunea produs montan poate fi aplicată produselor de origine vegetală doar dacă plantele sunt cultivate în zone montane. (A.A.)

Vizualizări: 513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: