Un ziarist gorjean candidează pentru un post în CNA

Grigore Cartianu, cunoscutul jurnalist originar din comuna Peştişani, judeţul Gorj, şi-a depus candidatura pentru un post în Consiliul Naţional al Audiovizualului. Jurnalistul spune că este un test. „Vreau să arăt opiniei publice în ce fel acţionează anumiţi parlamentari, de la anumite partide, atunci când au de ales între un ziarist profesionist şi un politruc profesionist”, a spus Cartianu pentru paginademedia.ro.

Până la sfârşitul acestui an, şase membri CNA îşi încheie mandatul: Laura Georgescu, Răsvan Popescu, Monica Gubernat, Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda şi Florin Gabrea. Cu toţii au ajuns acolo cu susţinere politică, aşa cum se face de la înfiinţarea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Cartianu a luat decizia de a candida după ce un amic parlamentar l-a întrebat de ce ziariştii stau deoparte şi lasă politrucii să participe. Cartianu a explicat pentru paginademedia.ro de ce candidează: „Pentru că eu cred că instituţia CNA trebuie reformată, astfel încât să aplice legea şi să fie echidistantă faţă de toate posturile radio şi TV. Din păcate, CNA, în acest moment, este o instituţie semiparalizată şi părtinitoare. Un alt motiv este că vreau să văd reacţia unei comisii şi a unui Parlament în faţa unei asemenea candidaturi. Mai e un motiv: am vrut să dau un semnal ca ziariştii profesionişti să se implice, să nu mai stea deoparte, măcar în zona de reglementare audiovizuală. E nefiresc ca activitatea ziariştilor să fie analizată de oameni care fie nu au experienţă de presă, fie s-au pus în slujba intereselor de partid”.

Pentru a ajunge membru al CNA, este nevoie de un vot în parlament.

Vizualizări: 1,162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: