Film despre primul meci jucat de Sportul Studenţesc la Târgu Jiu

Un film de circa 20 de minute, realizat de TVR, cu ajutorul imaginilor de arhivă, şi postat joi pe reţelele de socializare, prezintă imagini greu de imaginat în prezent cu venirea echipei Sportul Studenţesc pentru a disputa prima partidă de fotbal pe stadionul de la Târgu Jiu.

Se întâmpla în 1995, când omul de afaceri Florin Bălan (Fofo), decedat între timp, şi prietenul său Octavian Mitu, au decis să aducă fotbal din primul eşalon la Târgu Jiu. Cei doi apar în filmul respectiv aşa cum în imagini se regăseşte şi un Marin Condescu mult mai tânăr, la vremea aceea el asigurând distribuirea a 10.000 de abonamente printre minerii dornici să vină la meciurile celor de la Sportul. Stadionul de la Târgu Jiu era plin de suporteri, aşa cum a fost şi când Pandurii juca acasă şi reuşea să devină vicecampioană în urmă cu şase ani.

În filmul despre Sportul Studenţesc, o echipă dispărută de ani buni, se regăseşte inclusiv vocea unui comentator sportiv de la prima televiziune locală din Târgu Jiu, nimeni altul decât Ciprian Florescu, actualul prefect al judeţului. La acel moment, el relata despre mulţimea de suporteri strânsă în gara din Târgu Jiu pentru a întâmpina venirea jucătorilor de la Sportul Studenţesc la Târgu Jiu cu trenul. Cluburile nu aveau autocare proprii ca în prezent, iar mersul cu trenul era ceva destul de obişnuit.

„Reportajul redă atmosfera de la Târgu Jiu din 1995, an în care Sportul Studenţesc şi-a mutat reşedinţa în oraşul lui Brâncuşi. Florin Bălan «Fofo» a fost primul patron al Sportului. El a salvat de la desfiinţare echipa bucureşteană investind în acel an sume importante. Doctor de profesie, Bălan a fost unul dintre primii oameni de afaceri din zona Gorjului. A fost supranumit şi «Regele ciupercilor». După 1 an, Sportul a revenit la Bucureşti. Florin Bălan a murit, falit, în 2014”, arată realizatorii filmului pe canalul de YouTube unde au fost postate imaginile inedite de acum mai bine două decenii din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: