Demersuri pentru înfiinţarea Grupului Energetic Motru

Consiliul local din Motru a supus ieri spre aprobare studiul de fezabilitate pentru înfiinţarea unui grup energetic. Acest studiu va fi efectuat de către Institutul Politehnic din Bucureşti, secţia Energetic, iar întocmirea lui costă 500 de milioane de lei vechi, bani alocaţi de la bugetul local. „În şedinţa de consiliu local vom aproba studiul de fezabilitate care va fi făcut de specialişti de la Institutul Politehnic care sunt foarte buni, după care vom vedea cum vom proceda, fie prin parteneriat public-privat între consiliul local şi Guvern, fie prin investiţii private prin scoaterea la licitaţie internaţională. Eu prefer prin parteneriat public-privat, noi să punem la dispoziţie terenuri, Guvernul cărbunele şi investitorul banii, apoi el îşi va scoate banii din energie” , a declarat Dorin Hanu, primarul din Motru

În contractul pe care îl vor încheia cu investitorul, autorităţile locale din Motru vor solicita printre altele acordarea de energie gratuită. „În contract vom cere să avem energie gratuită din cei 100 de MW/h pentru iluminatul public şi pentru instituţiile publice, pentru spital, dar se poate discuta sau se poate împărţi profitul”, a mai spus Dorin Hanu.

Construcţia termocentralei îl va costa pe investitor circa 200 de milioane de euro. Un potenţial investitor ar putea fi o companie din Germania, ai cărei reprezentanţi şi-au arătat anul trecut intenţia de a construi o termocentrală, dar care au renunţat datorită faptului că Guvernul nu le-a putut garanta asigurarea cărbunelui pentru următorii 35 de ani.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: