Cozi uriaşe la Prefectura Gorj. Plătitori de taxe, umiliţi!

Cozi imense s-au format, luni, la ghişeul din Prefectura Gorj unde se plătesc taxele pentru cazier, pentru paşaport, precum şi tarifele aferente confecţionării şi valorificării plăcuţelor cu numerele de înmatriculare pentru autoturisme. Zeci de persoane nu au reuşit să-şi mai ridice cazierele în cursul aceleiaşi zile deşi au stat la coadă ore în şir, neputând să se mai încadreze în intervalul orar impus pentru depunerea cererii şi a chitanţei de plată a taxei.

Cozi interminabile şi nervi întinşi la maxim, de asta au avut parte gorjenii care încercat să-şi rezolve, luni, problemele legate de înmatriculările auto, de permise, caziere şi paşapoarte. După ce au stat la cozi ore în şir pentru plata taxelor, au constatat că mai trebuie să piardă o zi pentru a-şi depune chitanţele. „Venim de la zeci de kilometri depărtare, stăm la coadă două - trei ore ca să plătim taxa, iar apoi aflu că nu pot depune chitanţa pentru eliberarea cazierului întrucât programul de primire a cererilor s-a încheiat la 12:30. Nu e de ajuns că am pierdut ziua de luni, mai trebuie să mai pierdem o zi”, a declarat o femeie.
Şi pentru o tânără care lucrează în Timişoara, aglomeraţia de la ghişeu a fost şocantă. „Nu mi-am imaginat că în anul 2017 trebuie să treci prin aşa ceva ca să plăteşti o taxă pentru înmatricularea maşinii. Eu locuiesc de ani de zile în Timişoara, dar părinţii mei sunt din Târgu Jiu şi vreau să rezolv o problemă cu maşina. În Timişoara nu găseşti aşa ceva, indiferent ce taxă plăteşti. Acolo totul este bine organizat, oamenii sunt civilizaţi, aici e dezastru, parcă am fi la capătul lumii. E un coşmar. Stau de două ore la coadă şi nu vine nimeni să facă ceva pentru a se încasa mai repede taxele. E un singur ghişeu unde se plătesc toate taxele, în timp ce în alte birouri stau câte 3-4 funcţionari cap în cap”, s-a revoltat tânăra.

Soluţia? „Vom pune un afiş”
Reprezentanţii Instituţiei Prefectului recomandă oamenilor să folosească şi variantele alternative pentru plata taxelor. „Oamenii au posibilitatea să plătească aceste taxe şi la Trezorerie sau prin internet banking. Fie nu ştiu, fie le este mai simplu să vină la Prefectură. Pentru a putea rezolva problema, noi vom pune un afiş pentru a-i anunţa că-şi pot plăti taxele şi la Trezorerie”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.
O parte dintre taxele pentru care oamenii au fost nevoiţi să stea la cozi imense vor fi eliminate de la 1 februarie. Printre acestea se numără şi taxa de 10 lei, ce trebuie achitată pentru obţinerea cazierului. „Aglomeraţia s-a produs din cauză că este un singur ghişeu. Acum este o perioadă mai aglomerată, iar întotdeauna foarte multe persoane vin în ziua de luni pentru a-şi rezolva problemele de acest gen. Sperăm ca, din luna februarie, să nu mai fie astfel de situaţii neplăcute întrucât se vor elimina mai multe taxe: taxa de cazier, taxa de paşaport, etc”, a precizat Corina Belteu.

Galerie foto



Vizualizări: 1,691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: