Liviu Andrei rupe Mişcarea Populară în două

Fostul prefect Liviu Andrei ar putea reveni în judeţ din postura de candidat al Mişcării Populare la Consiliul Judeţean Gorj. Fostul prefect Andrei a confirmat că au existat discuţii cu Traian Băsescu vizavi de această candidatură şi că doar o ultimă discuţie l-ar mai ţine departe de judeţul Gorj. Preşedintele MP Gorj, Nicolae Daviţoiu, vede cu ochi buni această candidatură, în timp ce organizaţia MP Târgu Jiu a transmis un comunicat de presă în care se leapădă de Liviu Andrei pe motiv că a fost susţinut de PSD în funcţia de subprefect al capitalei.

 Liviu Andrei ar putea candida la alegerile locale din iunie pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean din partea Mişcării Populare. Andrei a declarat ieri că a purtat deja primele discuţii cu Traian Băsescu şi că ar mai urma o ultimă discuţie înainte de a lua decizia finală. „Pot să discut despre o implicare, dar trebuie să am o discuţie foarte serioasă la nivel central după care pot să dau nişte informaţii în acest sens. Deocamdată trebuie să mai am o discuţie cu domnul Băsescu şi poate vom cădea la pace şi voi reveni la Gorj şi voi avea o candidatură. Nu ştiu dacă la primăria Târgu Jiu, aici e cu multe semne de întrebare, dar la Consiliul Județean da”, a spus Liviu Andrei, subprefect de Bucureşti.

 Daviţoiu (MP): Andrei este un candidat bun

Nicolae Daviţoiu, preşedintele MP Gorj, spune că inclusiv el a purtat discuţii cu Liviu Andrei despre o eventuală candidatură, dar nu a rămas bătut în cuie. Daviţoiu crede că Andrei este un candidat redutabil și printre puținii care l-ar putea învinge pe Ion Călinoiu. ”Am purtat o discuție cu dumnealui, atât, dar nu este nimic bătut în cuie. Este un candidat bun împotriva domnului Călinoiu, pentru că este totuși destul de cunoscut în județul Gorj și într-adevăr ar putea fi o alternativă și o soluție la actualul președinte al Consiliului Județean, Ion Călinoiu, având în vedere și problemele care au apărut în ultimii trei ani de mandat ai domnului Călinoiu și mă refer aici și la problemele apărute la Complexul Energetic Oltenia. Eu zic să ar fi un candidat redutabil și cred că printre puținii care ar putea să-l învingă pe Ion Călinoiu. Cred eu că până pe 6 februarie se va lua o decizie și se va ști dacă intră el în lupta pentru Consiliul Județean”, a spus Nicolae Davițoiu, președinte Mișcarea Populară.

 Săvoiu (MP): Andrei este arogant

În mai puțin de o oră de la declaraţia lui Daviţoiu, organizația municipală a Mișcării Populare a transmis un comunicat de presă în care îl blamează pe Andrei. ”Liviu Andrei lipseşte din viaţa publică a judeţului încă din 2012, şi nu a sancţionat în niciun fel nenumăratele abuzuri săvârşite asupra oamenilor de rând de partidul care l-a instalat şi îl susține în funcția de subprefect al capitalei. La nivelul județului Gorj şi îndeosebi în Târgu Jiu, Mișcarea Populară s-a consacrat ca o formațiune politică prin excelență anti-PSD. De aceea, considerăm că trebuie analizată la modul foarte serios intrarea în formaţiunea noastră politică a unor personalități care de ani de zile ocupă funcţii publice cu susținerea PSD”, se arată în comunicatul transmis de MP Târgu Jiu.

REACŢIE

Actualul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a avut o reacție foarte scurtă cu privire la candidatura fostului prefect. ”Liviu Andrei ar putea candida din partea oricărui partid care-l agreează”, a fost reacția președintelui Ion Călinoiu.

Vizualizări: 2,026

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: