Denisa Golgotă, deschizător de drum pentru o nouă generaţie de gimnaste

Echipa României de gimnastică nu a dus lipsă de critici, cu toate că obiectivul realizat la Doha este foarte important. Echipa de fete nu s-a calificat în finală, nici fetele nu au intrat în finalele pe aparate. Doar Denisa Golgotă, gorjeancă din Alimpeşti, va fi în finala de la individual compus, fără şanse la medalii. Antrenorul Nicolae Forminte a explicat însă de ce este important rezultatul obţinut la Mondialele de la Doha.

Forminte a vorbit pentru Gulf Times despre faptul că rezultatul de la Doha menţine şansele României de a ajunge cu echipa de gimnastică la Jocurile Olimpice din 2020. România are câteva junioare foarte bune care vor putea concura în 2020 la senioare, graţie acestui rezultat. „Din 2020 vom fi mai buni. Avem un grup de şase sau şapte tineri juniori care se află deja la acelaşi nivel cu acest grup. Aceasta este marea speranţă pentru mine, dacă putem califica echipa pentru Jocurile Olimpice, atunci cu siguranţă până în 2020, echipa românească arată mult mai bine”, a spus Forminte.

Este important, având în vedere că echipa de gimnastică a ratat Jocurile Olimpice de la Rio 2016. România a fost pe locul 13 la Mondialele de la Doha, iar cele mai bune note din echipă le-a obţinut Denisa Golgotă. Important pentru Forminte este şi faptul că fetele nu au ratat la niciun aparat. „A fost un cadou drăguţ din partea gimnastelor, pentru că pentru prima oară au făcut o mare competiţie fără greşeli majore”, a spus Forminte. „Acesta este momentul în care am aşteptat şi din acest moment cred că putem reconstrui. Mai întâi a trebuit să reconstruim încrederea în noi înşine şi capacitatea noastră de a concura”, a adăugat acesta.

Reintrodus ca antrenor principal al echipei de fete în septembrie 2016, la cinci ani după ce a renunţat la post, Forminte se luptă greu pentru a schimba atitudinea.

„În primul rând am avut nevoie de sprijinul gimnastelor şi sunt mulţumit că înţeleg astăzi cum să concureze”, a spus el la Doha. „Apoi am nevoie de mai mult timp pentru că în gimnastică nu poţi construi ceva cu uşurinţă. Nu pot spune că am tot sprijinul, pentru români este foarte greu să uite perioada de glorie. Nu este uşor să fii în vârf şi apoi să începi din nou la început. Dar, îmi place gimnastica românească şi fac tot ce pot pentru a contribui la reluarea acesteia”, a explicat antrenorul pentru Gulf Times.

Vizualizări: 397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: