Denisa Golgotă, şanse să ajungă la Jocurile Olimpice

Gorjeanca Denisa Golgotă a fost cea mai bună din echipa României de gimnastică în calificările de la Campionatele Mondiale de la Doha. Echipa nu s-a calificat în finală, nici fetele pe aparate. Doar Denisa Golgotă va concura în finala la individual compus. Chiar dacă performanţa este una slabă comparativ cu cele din vremurile bune ale gimnasticii, obiectivul a fost atins.

Echipa feminină de gimnastică a României a încheiat concursul de calificare la Campionatele Mondiale de la Doha pe locul 13, cu un total de 153.763 puncte. Graţie acestui rezultat, echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Campionatul Mondial din 2019 şi păstrează astfel şanse de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Acesta a fost obiectivul cu care s-a plecat la drum şi a fost îndeplinit.

Antrenorul coordonator Nicolae Forminte a mizat pe Denisa Golgotă, Ioana Crişan, Maria Holbură, Carmen Ghiciuc şi Nica Ivănuş. Gorjeanca Denisa Golgotă, de loc din comuna Alimpeşti, va fi singura tricoloră gimnastă prezentă într-o finală, cea de la individual compus. Tânăra a prins finala la individual compus având a 19-a notă din concurs, în timp ce Andrei Muntean a fost al 21-lea dintr-un total de 26 de sportivi la masculin.

În privinţa finalelor pe aparate, situaţia este însă catastrofală. Denisa Golgotă este abia a doua rezervă la sol, astfel că sunt slabe şanse să prindă finala. În schimb, americanca Simone Biles s-a calificat în cinci finale ale Campionatelor Mondiale, după concursul de calificare desfăşurat duminică, obţinând cele mai mari note la sol, sărituri şi bârnă, precum şi cel mai bun punctaj la individual compus. La prima ei mare competiţie după JO 2016, unde a câştigat patru medalii de aur şi una de bronz, Biles a făcut o demonstraţie de forţă, dominând autoritar calificările de la Doha.

La masculin, Marian Drăgulescu a ratat la Doha atât solul, cât şi săriturile, aparate la care deţine în total opt titluri mondiale. Andrei Muntean este singurul care a prins o finală la competiţia din Qatar, însă la individual compus. Echipa masculină a României s-a clasat pe locul 21, poziţie ce-i aduce calificarea directă la Campionatul Mondial de anul viitor.

Vizualizări: 453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: