Denisa şi Cristina, gorjencele de la Jocurile Olimpice pentru Tineret

Două gorjence participă în premieră la Jocurile Olimpice pentru Tineret care au loc în aceste zile la Nanjing, China. Competiţia este rezervată performerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Denisa Tâlvescu şi Cristina Georgiana Popescu au fost selecţionate în urmă cu trei ani să facă parte din „fabrica de campioni ai canotajului” de la Orşova, fiind eleve la liceul de acolo.

Gorjul nu are tradiţie în canotaj, dar cele două eleve originare din Târgu Jiu şi Rovinari au deja mai multe medalii la competiţiile internaţionale, la proba de dublu rame. Antrenoarea Mariana Malis a declarat pentru hotnesw.ro că fetele au toate calităţile pentru o carieră de succes. „De 22 de ani caut sportivi, însă e prima oară când am găsit în Oltenia două fete care să corespundă cerinţelor şi să-şi dorească să facă performanţă. Pe Denisa am remarcat-o imediat. Eu când fac selecţie mă uit în primul rând după câteva calităţi, cum priveşte eleva, cum calcă, cum pune întrebări. Apoi încep să mă interesez cât de corect a fost crescută, cum a fost hrănită, care este situaţia familială şi şcolară. Denisa Tâlvescu este sclipitoare din toate punctele de vedere. Nu este o sportivă masivă, are 1,82 metri, dar are calităţi motrice deosebite, iar inteligenţa o ajută să aibă o tehnicitate de mare clasă. Din punct de vedere tehnic, este în primele trei din toate generaţiile care mi-au trecut prin mână", a declarat antrenoarea Malis, citată de HotNews.

În echipaj cu Cristina Georgiana Popescu din Rovinari, Denisa Tâlvescu a devenit un nume de succes în proba de dublu rame. Cele doua sunt duble campioane europene de junioare (2013 si 2014), campioane mondiale în barca de 8+1 (2013) şi vicecampioane mondiale la dublu rame (2013).  „Dacă nu accidentează, eu garantez că aceste fete vor avea o carieră de succes şi la senioare. Se completează perfect", mai spune Mariana Malis.

La Nanjing, Romania participă cu două echipaje de dublu în competiţia de canotaj, unul de fete şi altul de băieţi.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: