Pandurii Târgu Jiu a devenit Penibilii Târgu Jiu. Keşeru e Şeseru!

Schimbări importante de denumiri în fotbalul românesc, după recordul lui Keşeru din meciul Steaua – Pandurii, jucătorul marcând de şase ori în poarta lui Stanca. Claudiu Keşeru a devenit pentru fanii Stelei „Şeseru”, iar Pandurii Târgu Jiu a devenit pentru antrenorul Grigoraş o echipă de penibili, aşa cum jucătorii erau caracterizaţi după meciul precedent şi de preşedintele Mihai Prunariu.

"În afară de cele şase goluri, Steaua nu a mai avut nicio ocazie", este declaraţia penibilă a jucătorului de la Pandurii, Dan Nistor, după meciul penibil făcut de echipa sa vineri seara, pe terenul Stelei. Echipa Pandurii a fost umilită vineri seara la Steaua, unde a fost învinsă cu scorul de 6-0 (3-0). Toate golurile au fost înscrise de Claudiu Keşeru, în minutele 23, 26, 33, 64, 82 şi 85.

Gâlcă a menajat cinci titulari, la Pandurii s-au odihnit toţi

Antrenorul Stelei, Costel Gâlcă a decis să odihnească mai mulţi titulari în meciul cu Pandurii, printre care Szukala, Latovlevici, Adi Popa, Chipciu şi Cristi Tănase. Acesta i-a titularizat pe Luchin şi Breeveld, ambii fiind transferaţi de doar câteva zile în Ghencea. Titular a revenit şi Sânmărtean, refăcut după ce s-a accidentat la coaste în meciul cu Aktobe.

Meciul părea să înceapă bine pentru Pandurii, Matulevicius ratând prima ocazie a meciului în minutul 2, când a reluat din cinci metri, dar tuşierul a semnalizat offside. Mingea fusese respinsă oricum de Arlauskis. Şi a doua fază importantă a meciului a fost tot a jucătorilor lui Grigoraş, în minutul 6, când Nistor rămas nemarcat a tras cu latul de la 20 de metri, din păcate şutul fiind destul de slab. Şi cu asta contribuţia pandurilor la spectacolul fără public de vineri seara s-a cam încheiat. A urmat un recital de ocazii şi goluri ale Stelei.

Şase goluri, un singur marcator

Fazele de atac construite de Sânmărtean şi Keşeru au încercat poarta pandurilor în minutele 11, 13 şi 18, prevestind ceea ce avea să urmeze. Minutul 23 a adus primul gol al Stelei, când Keşeru a înscris cu capul din 12 metri, din mijlocul careului, după o centrare perfectă a lui Luchin. Un minut mai târziu, Luchin are o intervenţie perfectă şi în propriul careu, blocând şutul spre gol al lui Matulevicius din 7 metri.

Un fault în careu al lui Pârvulescu aduce un penalti Stelei, transformat în minutul 26 de acelaşi Keşeru. În min. 30, Sânmărtean e aproape să dea golul campionatului, cu un lob de la 35 de metri, dar Stanca a respins cu greu mingea în bară. A fost să fie meciul lui Keşeru, care a marcat din nou în min. 33, trăgând pe sub Stanca o minge primită de la Sânmărtean. În min. 40, Keşeru a primit o nouă pasă genială de la Sânmărtean, la 16 metri, însă a fost surprins în offside, astfel că prima repriză s-a încheiat cu scorul de 3-0 pentru gazde.

Keşeru a mai marcat de trei ori în repriza secundă, în minutele 64, 82 şi 85, din pasele lui Sânmărtean, Chipciu şi Luchin.

Grigoraş: Deocamdată suntem penibili

"Deocamdată suntem penibili şi suportăm consecinţele", a declarat antrenorul de la Pandurii, Petre Grigoraş, după ce echipa sa a fost învinsă cu 6-0 pe terenul Stelei. "Va trebui să depăşim momentul, asta este echipa, ăsta este lotul, dar sper că nu asta este valoarea noastră", a mai spus antrenorul, încercând să paseze vina pe lipsa de transferuri, deşi cu un lot apropiat echipa juca acum un an în grupele Europa League.  În plus, nu de puţine ori, Grigoraş a spus că are lotul pe care şi l-a dorit, iar preşedintele Prunariu a menţionat că la Pandurii nu sunt probleme financiare.

Penibil este cuvântul asociat şi de Prunariu cu Pandurii. „Mi-e ruşine de public si de fanii echipei pentru jocul penibil pe care l-am avut. (…) Nu pot juca in locul unor jucători care azi au fost penibili”, spunea săptămâna trecută şi Mihai Prunariu, preşedintele clubului, după eşecul de pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamţ.

Penibili sau nu, cert este că după patru etape, echipa lui Grigoraş este pe loc retrogradabil, având mari şanse ca în curând să devină lanterna roşie. 

Keşeru a bătut recordul lui Gâlcă

Prin performanţa din meciul cu Pandurii, stelistul Keşeru şi-a asigurat locul în istoria clubului. Jucătorul a bătut recordul antrenorului său, Costel Gâlcă fiind marcatorul a cinci goluri pentru Steaua într-un singur meci. "Încă nu conştientizez ce s-a întâmplat. Ţin să le mulţumesc tuturor colegilor mei care m-au servit în această seară. Am mai reuşit o dată să dau patru goluri, dar mai mult de atât nu credeam că pot. Acest meci ne ajută pe plan psihic deoarece vom aborda cu foarte multă încredere meciul de marţi. Nu am încercat să demonstrez absolut nimic conducerii, am încercat doar să-mi fac datoria. Nu ştiu ce să spun despre o eventuală convocare la naţională, domnul Piţurcă ştie cel mai bine. Eu o să încerc să îmi fac în continuare datoria faţă de club", a declarat Keşeru pentru Look Tv.

STEAUA: Arlauskis - Luchin, Varela (56 Szukala), L. Filip, Tosca - Breeveld, Sanmartean (65 Chipciu ) – Prepelita (61 Gradinaru), I.Neagu, Pirvulescu (68 Nicoara) - Keseru

PANDURII: Stanca - Pleasca, Da Silva Elton, Parvulescu, Momcilovici - Anton, Nistor – Iorga (68 Buleica), Radut, Sharaj - Matulevicius (61 Roman)

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: