Depoul din Târgu Jiu, ocolit de mecanici: Multă mizerie

Când vorbim de trenuri, nu doar călătorii sunt nevoiți să stea în condiții deloc normale, în mizerie sau frig, ci și mecanicii de locomotive au parte de același tratament. CFR le pune la dispoziție spații de odihnă în depouri, dar mulți angajați se feresc de ele tocmai din cauza camerelor murdare și a clădirilor care parcă stau să cadă.

Aceasta este situația și la Târgu Jiu. Sunt câteva apartamente unde mecanicii de locomotivă au ocazia să se odihnească între curse. Mulți se feresc să rămână aici. Sub protecția anonimatului, oamenii spun că paturile sunt murdare, pereții camerelor sunt decojiți și nu au văzut o femeie de serviciu. „Nu sunt condiții aici. Colegii mei se feresc să doarmă la Târgu Jiu. Sunt cearșafuri murdare, e multă mizerie. Aici e penibil. Sunt fel și fel de boli pe care le poți contacta acum. Cum să mă pun eu în patul acela? Ei spun că sunt spălate lenjeriile, dar nu par a fi. La noi, la Hunedoara, sunt femei de serviciu. Când venim la Târgu Jiu, nu e femeie de serviciu, nu sunt condiții. Eu am adus un șef la Petroșani să vadă ce condiții sunt și când a văzut a angajat femeie de serviciu. La Târgu Jiu, tot nimic. Eu am pauză acum, dar nu dorm aici. Aștept să treacă programul de odihnă și plec în altă cursă”, a spus un mecanic de locomotivă din Hunedoara.

Oamenii au fotografiat spațiile unde trebuie să doarmă ca să le arate șefilor. Mulți dintre angajații CFR care au pauză în gara de la Târgu Jiu preferă să doarmă pe unde apucă decât să urce în spațiile puse la dispoziție de companie. „Este mizerie peste tot. Pe unde am fost, unde ne-am odihnit, a fost la fel. Și la Târgu Jiu, tot așa e. Mizerie, frig, clădiri de zici că sunt în paragină. Degeaba cerem că nu ne ascultă nici pe noi nimeni”, a spus un alt bărbat.

În toată țara, sunt în jur de 2.000 de mecanici de locomotive și 12 depouri despre care CFR spune că sunt prevăzute cu spații de odihnă dotate cu toate cele necesare pentru ca angajații să se poată odihni între două curse.

Galerie foto



Vizualizări: 1,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: