Depresia l-a transformat din cabanier în asistat social

A trăit 16 ani în munte, la Rânca, unde avea grijă de o cabană. La 61 de ani, Iulian Ţârcă a căzut într-o depresie profundă din cauza căreia nu s-a mai putut deplasa normal. Nu a mai fost bun de muncă, aşa că şi-a luat bagajul şi a bătut la uşa Casei Iris din Târgu Jiu, acolo unde îşi pot găsi adăpost temporar persoanele care nu au unde să locuiască.

Iulian Țârcă nu a crezut vreodată că va ajunge asistat social. Acum, nici nu mai nutreşte speranţa că va avea vreodată o casă a sa. Bărbatul povestește că s-a îmbolnăvit după ce și cea de-a doua soție a sa a plecat în lumea celor drepți. Se întâmpla acum mai bine de un an. Supărarea l-a făcut să cadă într-o profundă depresie care nu îi mai permite nici să se deplaseze normal. "Am venit singur la Casa Iris. Nu am avut unde să stau. Am locuit la Rânca 16 ani. M-am îmbolnăvit şi n-am putut să mai stau acolo. Aveam o cabană în administrare și întrețineam centrala. Pentru că nu am mai putut lucra, nu m-au mai ținut. Am patru copii, toţi sunt la casa lor. Nu mă duc la ei. Nu vreau să fiu o povară pentru ei, să stau pe spinarea lor", a spus Iulian Țârcă.

Tatăl lui a fost primar
Iulian Țârcă s-a arătat mulțumit de ceea ce primește la centrul social din Târgu Jiu. Acesta a spus că este originar de fapt din Melinești, județul Dolj, și că, pe vremea când s-a născut, tatăl său era primar acolo. I-a și semnat certificatul de naștere. A ajuns la Târgu Jiu după ce tatăl său s-a mutat cu serviciul. Acum acesta mai este vizitat din când în când de un nepot și de sora sa.
Casa Iris este plină aproape la refuz în această perioadă de oameni care nu au un acoperiș deasupra capului. Mai sunt libere doar câteva locuri pentru femei, iar la bărbați mai sunt primite solicitări doar în regim de urgenţă, adică li se oferă saci de dormit la izolatoare.

Vizualizări: 1,574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: