Bătrâne şi singure pe lume

Poliţia Locală Târgu Jiu a fost de Bobotează la bătrânii din cartierul Bârseşti, care nu mai au pe nimeni. Ca în fiecare an, poliţiştii locali au dus apă sfinţită la casele acestora. Maria Vlădulescu şi Angela Mistreanu au povestit ziariştilor cum au rămas singure pe lume.

La cei 85 de ani ai săi, Maria Vlădulescu a rămas singură pe lume chiar dacă a fost cândva o soție și o mamă împlinită. Femeia vorbește cu lacrimi în ochi despre băiatul ei, inginer pe șantierul naval din Severin, băiat care s-a stins din viață acum 20 de ani, pe când avea 38 de ani din cauza unei comoții cerebrale. La cinci ani distanță un alt necaz avea să-i lovească familia. Soțul femeii moare și el, așa că Maria rămâne alături de fiica ei care avea să o lase complet singură în urmă cu trei ani. ”Fata a murit lângă mine în casă, a căzut din picioare și-a murit”, povestește Maria Vlădulescu. Cu doar o pensie de urmaș, femeia se descurcă greu. Noroc cu nora și cu nepoatele care îi aduc lemne și ce mai are nevoie. ”Apa sfințită o beau și eu la zile mari, mă mai curăță de necazuri. Nu pot să mai merg la Biserică, mă duceam și eu când puteam, dar acum nu mai pot. Am o pensie de urmaș, n-am lucrat niciodată, numai omul meu a lucrat. Am avut pământ, lucram pământul, animale. Acum e grea bătrânețea de dus, nu mai am nimic”, mai spune bătrâna.

Păcălită de vecini
La câteva case distanță de Maria Vlădulescu, o altă bătrână singură, o altă poveste. Angela Mistreanu are 77 de ani și tot singură își duce bătrânețea. Bătrânețea și bolile îi dau mari bătăi de cap femeii. Singurul băiat al femeii a murit de cancer la plămâni. ”Am avut un copil care a murit la 48 de ani de cancer la plămâni. Am rămas singură, am făcut acte aici la cineva, dar au plecat în Spania și m-au lăsat a nimănui. Am avut încredere că o să aibă grijă de mine și au plecat și m-au lăsat. Acum plătesc o femeie, îi dau 250 lei pe lună să-mi aducă medicamentele și ce mai îmi trebuie și mie. Am o pensie de 700 lei, am muncit o viață la ciment la Bârsești. Sunt cardiacă, am artroză la picioare”, a spus Angela Misteranu, 77 de ani, din Bârsești.

Vizualizări: 485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: