Deputat PSD şi proprietar de cabană: Rânca este în regres!

Deputatul PSD Gorj, Elvira Şarapatin, critică modul în care autorităţile locale din Novaci şi Baia de Fier administrează staţiunea montană Rânca. Şarapatin spune că apa, salubrizarea, canalizarea şi drumurile sunt la pământ. Interesant este că Şarapatin a comunicat astfel de nereguli fix în ziua vizitei ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre.

„Sunt revoltată de felul cum este administrată jumătate din această stațiune montană și cer astfel autorităților din Novaci să își facă datoria. Prezența ministrului Turismului în Rânca poate va pune, în sfârșit, la muncă, măcar din rușine, autoritățile locale, deoarece reprezentantul Guvernului chiar face eforturi mari pentru a sprijini dezvoltarea turismului și a susține operatorii de turism”, a declarat Elvira Şarapatin, deputat PSD şi proprietar al unei case de vacanţă în Rânca.

Potrivit social-democratei, Rânca este plină de gunoaie, autoritățile din Novaci nereușind să rezolve problema salubrizării, gunoaiele, plătite scump de cabanieri, nefiind ridicate cu săptămânile din stațiune. „Salubrizarea nu este, din păcate, însă singura deficiență a administrației novăcene legat de Rânca, apa, canalizarea și drumurile lasă la fel de mult de dorit. Pe strada Gilort, din Rânca, gurile de canalizare sunt extrem de ridicate față de nivelul arterei rutiere, să nu mai punem la socoteală că o gură de canalizare este poziționată chiar în mijlocul străzii pline de gropi. Și pe alte străzi, situația se repetă. Conducta de apă care alimentează zona nu este nici ea îngropată cum ar fi corect, ci poziționată în afara solului, motiv pentru care apa este înghețată jumătate de an, unitățile turistice stând, luni de zile, cu ușile închise, fără apă și canalizare și evident fără turiști”, spune Şarapatin. Parlamentarul menționează că și centrul stațiunii este ca un talcioc, nefiind igienizat și gospodărit corespunzător. ,,Rânca ar avea nevoie de o administrare proprie, pentru ca banii colectați de la proprietarii din stațiune să se folosească doar pentru administrarea acestui loc deosebit. Autoritățile locale așteaptă însă multe din partea Ministerului Turismului în condițiile în care cea mai mare parte a problemelor se pot rezolva chiar de către administrația locală din Novaci și Baia de Fier”, a completat social-democrata Elvira Șarapatin, concluzionând că Rânca este, din păcate, în regres.

Galerie foto



Vizualizări: 686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: