Derbiul Olteniei: meci nul, zero fotbal!

Pandurii Târgu Jiu a luat un punct după meciul Olteniei, cu CS U Craiova, scor 0-0, o partidă în care elevii lui Edi Iordănescu au jucat foarte puţin fotbal. Vizita gorjenilor la Craiova nu a fost una pe care să o uite. Pandurii s-au schimbat în parcare, pentru că în vestiar a avut loc un incendiu. Apoi au intrat pe un teren extrem de prost, lucru ce l-a nemulţumit pe Edi Iordănescu.

Pandurii au jucat pentru puncte, nu fotbal, este concluzia meciului cu CS U Craiova, de la care toată lumea aştepta altceva. Gazdele au avut cele mai multe ocazii, dar şi ghinion. La Pandurii, omul meciului a fost portarul, Pedro Mingote, care a făcut faţă provocărilor venite dintre craioveni. Antrenorul principal al Pandurii, Edi Iordănescu, a pus placa veche: echipă aflată în proces de omogenizare, a plecat jumătate de echipă, dar au trecut deja 12 etape din campionat. La finalul meciului, tehnicianul gorjenilor a subliniat că Pandurii şi-a depăşit deja obiectivul stabilit pentru turul de campionat, având 20 de puncte şi îşi propusese 18. ”A fost, în primul rând, un punct muncit şi acesta este meritul jucătorilor. E un punct în plus la clasament, înlănţuim o serie de rezultate pozitive. Suntem deja la şase jocuri fără înfrângere şi asta contează. Pentru mine lucrurile sunt clare: latura estetică merge în plan secund, contează eficienţa, mai ales în conjunctura în care suntem. Jucăm tot timpul pe stadioane străine, parcurgem cei mai mulţi kilometri de autocar, nu avem suporterii aproape, la Severin ne e foarte greu. În plus, avem jumătate de echipă nouă”, a spus Iordănescu.

Pandurii ”au luat foc”

La meciul de pe Stadionul Extensiv a fost şi un incident. Cu o oră înainte de startul partidei, jucătorii gorjeni au constat că dintr-un neon aflat în vestiar a început să iasă un fum puternic. Imediat au fost alertaţi pompierii, aflaţi în zonă. Aceştia au intrat în vestiar şi au dat cu spumă, astfel că pericolul a fost îndepărtat destul de repede. În tot acest timp, gorjenii au stat în afara vestiarului, acolo unde au efectuat şi câteva exerciţii de încălzire. "Ne-a luat foc vestiarul înainte de meci. Ne-am schimbat în parcare. Nu-i normal ce se întâmplă. Noi facem sacrificii, facem eforturi psihice. Noi oferim condiţii adversarilor. Nu-i normal să fim trataţi aşa cum am fost aici, încât să luăm foc", s-a plâns Edward Iordănescu la Dolcesport.

În plus, chiar înainte de a intra pe teren, Mrzljak a simţit dureri musculare, iar Iordănescu a decis să-l înlocuiască cu Cristian Săpunaru. „În două minute a trebuit să modificăm, Cristi Săpunaru a intrat neîncălzit, la fazele fixe nu a mai avut timp pentru ele”, a mai spus Iordănescu. Săpunaru îşi doreşte să ajungă la Naţională şi probabil l-a lămurit pe Ionuţ Badea, secundul selecţionerului Anghel Iordănescu, aflat în tribună la meciul cu CS U Craiova.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: