Deschiderea Spitalului Bumbeşti Jiu, amânată până luni

Deschiderea Spitalului Orășenesc de la Bumbești Jiu, programată pentru ziua de ieri, a fost din nou amânată. „Cel mai probabil până luni”, spune primarul Constantin Bobaru, care nu mai are curajul să dea o dată certă. Noua amânare a fost motivată prin faptul că încă nu au sosit avizele de specialitate pentru laboratoarele de radiologie. Chiar dacă spitalul nu este funcţional, centrul de permanență care a funcționat în clădirea acestuia şi-a încetat ieri activitatea.

Personalul încadrat pe posturile scoase la concurs de spitalul Bumbeşti Jiu s-a prezentat ieri la serviciu, însă nu s-au putut face internări, deoarece contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate intră în vigoare numai după primirea avizelor pentru secția de radiologie. Spitalul va funcționa cu aproximativ 80-90 de paturi pentru care administrația locală a solicitat o finanțare de trei miliarde de lei vechi pe lună. La deschiderea oficială a spitalului ce va avea loc în a doua parte a lunii ianuarie vor participa premierul Victor Ponta și ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu.

Pentru redeschiderea spitalului din Bumbeşti Jiu au fost date până acum mai multe termene, de la jumătatea lunii octombrie anul trecut şi până în prezent. De fiecare dată apar motive noi pentru care unitatea rămâne închisă. (A.A.)

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: