Descinderi de amploare! Peste 24 de braconieri aduși la Poliție!

Peste 200 de polițiști gorjeni au fost mobilizați luni dimineață în 44 de locuri de la nivelul județului pentru a da de urma unor indivizi suspectați că în ultima vreme au braconat atât în păduri, cât și în apele Jiului, în special, așa cum au vrut ei, convinși fiind că nu li se va întâmpla nimic.


Mascații au dat buzna la nu mai puțin de 24 de persoane, pe care le-au și luat de acasă pentru a le aduce la sediul IPJ Gorj în vederea audierii în cursul zilei de luni, la locuințele unora dintre aceștia fiind descoperiți saci întregi cu carne provenită de la animale împușcate ilegal. Căprioarele și cerbii au în continuare mare trecere la cei care braconează, la sediul IPJ Gorj fiind aduși nu doar suspecții, ci și carnea pe care aceștia o aveau acasă după vânătorile organizate ilegal la sfârșitul săptămânii trecute. Niciunul dintre cei aduși la Poliție pentru audieri nu a negat acuzațiile formulate la adresa, supărarea cea mare a multora dintre ei fiind că au rămas fără rezervele de carne, de acum încolo trebuind să postească, mai ales că anchetatorii le-au ridicat și armele de vânătoare, inclusiv muniția deținută la domiciliu.
„În această dimineaţă, peste 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, sub supravegherea procurorilor, efectuează 44 de percheziţii, pe raza judeţului, la persoane bănuite de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive şi comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit, de către persoane neautorizate, a năvoadelor şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în perioada noiembrie 2015 – martie a.c., cei în cauză ar fi participat la acte de braconaj pe raza fondurilor cinegetice din zona comunelor Mătăsari, Dragoteşti, Rovinari, Negomir şi Bâlteni. Prejudiciul cauzat prin săvârşirea acestor activităţi infracţionale este de aproximativ 250.000 de lei”, a informat IPJ Gorj, la sfârșitul audierilor anchetatorii urmând să ia și o hotărâre cu privire la numărul celor reținuți.

Galerie foto


Vizualizări: 8,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: