Polițiștii locali încătușați, puși sub control judiciar

Cei doi agenți ai Poliției Locale Târgu Jiu care au fost reținuți joia pentru de 24 de ore sunt acum liberi, sub control judiciar. Procurorul Laurențiu Grecu i-a trimis deja în judecată pe cei doi, Dumitru Joița și Ion Cristinel Statie fiind acuzați de purtare abuzivă, dar și de fals intelectual și uz de fals.

Ultimele două acuzații au fost formulate împotriva lor după ce anchetatorii au descoperit că cei doi oameni ai legii au încercat să își fabrice documente care să le acopere faptele. „S-a reţinut că, în ziua de 08.06.2014, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de polițiști locali în cadrul Poliției Locale Tg.-Jiu, au întrebuințat expresii jignitoare și au lovit în mod nejustificat persoana vătămată C.M., producându-i acesteia leziuni traumatice, care au necesitat pentru vindecare un număr de  5-6 zile de îngrijiri medicale. În urma probatoriului administrat, s-a mai stabilit că, pentru a-şi ascunde activitatea infracţională, inculpaţii au falsificat - prin atestarea unor fapte necorespunzătoare adevărului - înscrisurile oficiale denumite „Proces verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei” şi „Proces verbal de folosirea forţei” pe care le-au folosit pentru a da o tentă de legalitate acţiunilor ilicite”, a comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Cei doi polițiști au negat acuzațiile ce le sunt aduse, instanța de judecată stabilind ca ei să nu fie arestați preventiv, așa cum cerea procurorul, ci să fie puși sub control judiciar. Asta înseamnă că trebuie să se prezinte la Parchet sau instanță ori de câte ori sunt chemați, să nu ia legătura unii cu alții sau cu martorii și să nu influențeze în vreun fel mersul anchetei. Verdictul nu este definitiv, cel mai probabil azi Parchetul urmând să conteste decizia instanței.

Joița și Statie au fost reținuți la circa o lună de la producerea faptelor de care sunt acuzați. Un taximetrist susţine că a fost lovit de cei doi, o parte din scenă fiind filmată de camera de supraveghere a unui magazin.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: