Medic judecat pentru certificatele de handicap date mamei şi socrilor

Carmen Simona Mocioi, medic, a fost schimbată din funcție luna trecută după ce și-a dat demisia, fără ca vreunul dintre șefii ei de la Consiliul Județean Gorj să sufle o vorbă despre ancheta penală în care era aceasta implicată. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a comunicat ieri că fosta președintă de la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap a fost trimisă în judecată.

Mocioi este acuzată de comiterea a nu mai puțin de 6 infracțiuni pentru care judecătorii vor trebui să îi stabilească vinovăția, dosarul bazându-se pe faptul că medicul respectiv a emis certificate de handicap către rude de-ale sale, respectiv părinții și socrii.

„Inculpata, în calitate de medic şi preşedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Gorj, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe care le avea ca funcţionar public, a participat la luarea deciziilor privind încadrarea în grad de handicap pentru C.M. (mama sa), M.M. (soacra sa) şi M.D. (socrul său), semnând totodată, certificatele de încadrare în grad de handicap şi documentele de evaluare medicală. Prin încadrarea lor în grad de handicap, mama şi socrii inculpatei au beneficiat de drepturile şi accesibilităţile prevăzute de Legea nr. 448/2006, respectiv de indemnizaţie lunară, buget complementar şi indemnizaţie de însoţitor”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

Prejudiciile vor trebui recuperate

Anchetatorii au calculat și prejudiciile aduse bugetului de stat în urma deciziilor luate de medicul Carmen Simona Mocioi, mama acesteia încasând aproape 29 de mii de lei pentru perioada august 2012 – mai 2014, în timp ce soacra sa a beneficiat de venituri în valoare de 24.215 lei (pentru intervalul august 2011 – iulie 2012). În cazul socrului, anchetatorii au stabilit că acesta ar fi primit ilegal suma de 18.110 lei (pentru perioada decembrie 2012 – august 2013).

Dosarul va fi judecat din toamnă de către Judecătoria Târgu Jiu, medicul Mocioi nefiind primul șef al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din Gorj care are probleme cu legea. Cu câțiva ani în urmă medicul Radu Coiculescu a fost într-o situație asemănătoare, el primind în cele din urmă o pedeapsă cu suspendarea executării, în prezent pe rolul Tribunalului Gorj mai fiind pe rol și alte dosare în care medici din județ sunt judecați în procese de corupție. Cel mai faimos caz este cel al medicilor din dosarul Mafiei Permiselor, dar și cel al ginecologilor de la Târgu Cărbunești, condamnați tot cu suspendare după ce și-au recunoscut faptele și acuzați că luau bani de la paciente pentru a le asista la naștere.

COMISIE

Consilierii judeţeni au aprobat pe 27 iunie modificareacomponenței Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Gorj, în sensul înlocuirii dr. Mocioi Carmen cu dr. Cărășel Cojocariu Mihai, în funcția de președinte. Comisia are următoarea componență nominală: președinte Cărășel Cojocariu Mihai – medic primar medicină generală; membri Boeriu Marius-Constantin - medic primar medicină de familie, Oproiu Mihaela Lelia – psiholog, Benegui Iliuţă-Florin – asistent social, Isac Florentina- reprezentant ONG.

Vizualizări: 895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: