Bucatele tradiționale ungurenești, la Oltenia Brunch Novaci

Seria brunch-urilor de la sud de Carpați revine cu al treilea eveniment al sezonului și al doilea eveniment din Oltenia, sâmbătă, 8 iunie, în Pociovaliștea, Novaci, judeţul Gorj, în grădina familiei Ungureanu.

Pe lista mâncărurilor deosebite de care participanții vor avea parte este faimosul balmoș ciobănesc – preprarat la fața locului de o băciță din Munții Parâng, brânza de burduf, mâncarea de ciuperci ca la stână. Alături, pe masă, se vor găsi: ciorbă de găină cu tăieţei de casă, macriş, pisătură, carne de la garniţă, jumeri, colaci, turtă, cornuleţe cu osânză, prăjitură cu foi de bulion, cireşe.

„Continuăm să explorăm bucătăria locală și regională din România, una dintre cele mai bune metode de a descoperi istoria și cultura unei regiuni, prin acest tip de eveniment – brunch - ce oferă spre degustare participanților circa 16 feluri de mâncare, toate preparate de comunitatea locală, din ingrediente locale“, arată un comunicat al organizatorilor.

Aproximativ 50 de persoane s-au înscris, accesând pagina www.eat-local.ro , la acest eveniment din Oltenia de sub munte. Porțile se vor deschide de la ora 10:00, urmând ca barul să se deschidă în jurul orei 10:30, iar bunătățile să fie servite de la ora 11:00.

Primele doua ore vor fi dedicate gastronomiei iar următoarele două ore vor fi dedicate culturii. Mai exact, oaspeții comunității din Pociovaliștea vor avea parte de o demonstrație de țesut, una de împletit nuiele, dar și de o vizită în Colecția Etnografică a Dacianei Ungureanu, artist plastic local.

Vizualizări: 1,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: