Despăgubiri pentru sute de localnici din Tismana

Sute de localnici din orașul Tismana vor fi despăgubiți pentru realizarea și extinderea aducțiunii fir II Isvarna-Craiova, care urmează să fie dusă la îndeplinire de autoritățile din Dolj, cu fonduri euroepene. A fost întocmită o listă a proprietarilor și a altor titulari de drepturi reale ale căror imobile vor fi afectate de coridorul de expropriere.

Conducta va traversa peste 700 de imobile care se află pe raza orașului Tismana. Suprafața totală ce va fi expropriată pe raza localității este de 129.153 mp, valoarea terenurilor expropriate fiind de 157.264 lei. Conform autorităților locale, cetățenii care vor fi expropriați sunt doar din satele componente. ”Intră pe teritoriul satului Racoți, Celei, Isvarna și Costeni. E posibil ca oamenii să mai solicite sume sau avantaje pentru satele lor. Unii au dorit să li se amplaseze surse de apă pentru animale, alții să li se realizeze câteva treceri peste niște pâraie care sunt vecine cu conducta, asta pe lângă despăgubiri. Ca și contribuție a Companiei de Apă Oltenia la îmbunătățirea condițiilor din satele respective. Au fost chiar realizate între timp, pompe de apă, jgheaburi pentru animale. Au fost înțelegători cei de la Compania de Apă, au răspuns promt. A fost aprobat studiul de fezabilitate. Mai durează până când vor începe lucrările”, a declarat Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.

Lista cu persoanele care vor fi expropriate în vederea realizarii firului II Isvarna-Craiova poate fi consultată pe site-ul primăriei Tismana.

Vizualizări: 2,367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: