Detectoare de oxigen la Spitalul Târgu Jiu

Zeci de detectoare de oxigen au ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, fiind deja montate în fiecare salon unde sunt tratați bolnavii Covid. Este vorba despre 44 de astfel de aparate care vor verifica concentrația de oxigen din fiecare cameră, transmite managerul unității spitalicești, Dumitru Vienescu.

”Aceste detectoare au ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu și au fost alocate pentru fiecare secție, dar mai mult acolo unde se tratează pacienții Covid. Se face instructajul, iar săptămâna viitoare se vor pune în funcțiune. Asistentul sau infirmierul va merge din oră în oră și va verifica aceste detectoare de oxigen”, a spus Vienescu.

Decizia a venit în urma incendiilor produse la Piatra Neamț și la Institutul Matei Balș din București. ”Știm foarte bine evenimentele care au avut loc la spitalele din țară și pentru a avea o siguranță, măsurând concentrația de oxigen la nivelul fiecărui salon. Astfel, vom avea grijă ca evenimente de acest fel să nu aibă loc”, a mai spus Vienescu.

Valoarea detectoarelor de oxigen a fost de 50.000 de lei.  

Vizualizări: 1,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: