Patru decese asociate Covid în Gorj. Predomină tulpina britanică!

Trei bărbați și o femeie, cu vârste între 69 și 88 de ani, au fost trecuți vineri pe lista deceselor asociate Covid. Cu toții aveau și alte boli, pe lângă infecția cu coronavirus.

„De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 69 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel: 54 teste pozitive de la laboratorul din sistemul public; 15 teste pozitive de la laboratoarele din sistemul privat“, a transmis DSP Gorj.

Până astăzi, 19 martie 2021, ora 14.00, s-au primit 51.143 doze vaccin anti-Covid și au fost vaccinate 46.850 persoane.

Echipa de cercetare a Grupului MedLife a analizat un nou lot de 94 de probe provenite de la pacienți infectați cu SARS-CoV-2, din toată țara, dintre care 88 conțin tulpina britanică a coronavirusului, ceea ce indică o prevalență de 94% pe lotul analizat. Pe de altă parte, specialiștii anunță că nu au identificat în această etapă a studiului prezența altor tulpini, precum cea braziliană sau sud-africană, se arată într-un comunicat al MedLife.

Probele au fost selectate în mod aleatoriu și au fost analizate în perioada 8 – 11 martie. Potrivit raportului, cele mai multe cazuri de infectare cu varianta britanică a coronavirusului provin din București – 37 pacienți, Timișoara – 17 pacienți, Cluj – 7 pacienți, Brașov – 6 pacienți, Sibiu – 4 pacienți, Prahova – 3 pacienți, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ilfov – câte 2 pacienți/ județ și Arad, Constanța, Galați, Iași, Sălaj și Teleorman – 1 pacient/județ.

Vizualizări: 3,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: