Medic, la ATI Târgu Jiu: Suntem tot timpul batjocoriți, înjurați

“Suntem tot timpul batjocoriți, înjurați”! E mărturia unui medic care lucrează în Secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Ramona Stroe a fost detașată în urmă cu aproape un an de la Spitalul Elias, din capitală. Medicul se plânge că lucrează și câte 17 ore când are gardă.

Medicul a declarat că la ATI ajung cazuri tot mai grave de Covid 19, iar cadrele medicale ajung de multe ori să fie înjurate ori batjocorite de unele rude ale bolnavilor.

„Lucrez în fiecare zi la program normal, de 8 ore, iar în zilele în care am gărzi, ajungând la 8, 9, chiar 10 gărzi pe lună, lucrez câte 17 ore pe gardă, rămânând, uneori şi a doua zi de dimineaţă, în momentul în care este nevoie de mine, ajungând să stau în spital chiar şi peste 30 de ore. A devenit din ce în ce mai greu, cu forme mai severe, care afectează persoane tot mai tinere. Terapia Intensivă este ocupată la capacitate maximă. Suntem depăşiţi de situaţie inclusiv în ATI-ul de suspecţi. Mulţi dintre aparţinători nu cred, nu ne înţeleg, nu cred că facem tot ce se poate pentru ei. Suntem tot timpul batjocoriţi, înjuraţi”, a declarat medicul, pentru Mediafax.

Ramona Stroe este, de cinci ani, medic de Terapie Intensivă. În urmă cu nouă luni a fost detaşată de la Spitalul Elias din Bucureşti, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde era deficit de personal la ATI Covid. 

Vizualizări: 1,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: