Localnicii nu vor să se vaccineze, pentru că este prea departe centrul de vaccinare

Mulți gorjeni care nu au un centru de imunizare în localitatea lor refuză să meargă în altă comună ca să se vaccineze anti-Covid. S-a lovit de această problemă și primarul din Roșia de Amaradia care s-a oferit să le pună la dispoziție localnicilor mijloace de transport ca să ajungă să se vaccineze. Nimeni nu a solicitat ajutor pentru că niciun localnic nu și-a dorit să meargă în altă parte ca să se imunizeze.

Varianta ar fi fost, pentru localnicii din Roșia de Amaradia, să meargă să se vaccineze la centrul deschis în Stoina. Primarul Liviu Cotojman a explicat că le-a oferit oamenilor și posibilitatea să fie transportați cu mijloacele primăriei la centrul de imunizare dacă nu ar fi avut cu ce merge acolo. S-a lovit de refuzul oamenilor.

Primarul speră să reușească să deschidă în localitatea pe care o conduce un cabinet de vaccinare anti-Covid ca să vină în ajutorul oamenilor. Odată ce va finaliza centrul de zi din comună vrea să facă demersurile la Direcția de Sănătate Publică Gorj să-l susțină în deschiderea unui centru de vaccinare în Roșia de Amaradia.

„Am un centru de zi pentru vârstnici. E realizat la 90%. Insist la constructor să îl finalizeze cât mai repede ca să îl transform într-un centru de vaccinare. Am cetățeni care au fost repartizați la Hurezani, Stoina și au refuzat să mai meargă, că e prea departe. Nu neapărat că nu aveau mijloc de transport. Eu m-am oferit să le pun la dispoziție un mijloc de transport. Au refuzat să meargă în altă parte să se vaccineze”, a declarat primarul din Roșia de Amaradia, la Radio Accent.

Primarul Liviu Cotojman este, de altfel, singurul din localitate care s-a vaccinat până acum. Le-a transmis localnicilor că primăria îi poate ajuta să se programeze la vaccinare dacă își doresc acest lucru, dar oamenii nu sunt dispuși să meargă zeci de kilometri ca să primească serul contra Covid 19.

Vizualizări: 2,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: