Dezastru la Bac în Gorj! Şcoală Europeană cu ZERO promovaţi!

Gorjul are o promovabilitate la bac în sesiunea de vară, înainte de contestaţii, de numai 53,5%, mult sub media naţională de 66,41%. Doar patru judeţe au avut rezultate mai proaste, asta în condiţiile în care anii trecuţi Gorjul era în prima jumătate a clasamentului. Noutatea din acest an a fost corectarea lucrărilor în alt judeţ, ceea ce a redus foarte mult posibilitatea de fraudă. Singurul liceu unde nu a luat nimeni bacul este cel din Baia de Fier, care anul acesta a primit titlul de Şcoală Europeană. La polul opus, cea mai bună unitate de învăţământ din Gorj rămâne Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, unde toţi elevii au promovat examenul maturităţii. Au fost şi două medii de zece obţinute de elevii gorjeni.

Examenul de bacalaureat s-a dovedit a fi o treaptă mult prea greu de urcat pentru mii de elevi din judeţul Gorj. Din cei 4.557 de elevi înscriși pentru a susține acest examen, doar puțin peste 1.800 au reușit să obțină medii peste 7. Cei care au promovat cu medii peste 6 au reprezentat 53,5% din total. Doar Mehedinți, Teleorman, Ilfov și Giurgiu au procentaje mai proaste, respectiv 51,9%, 42,7%, 40,9% și 36,1%.

Reprezentanţii ISJ Gorj spun că procentul ar fi mai bun dacă s-ar lua în calcul doar elevii care au absolvit în acest an. „Pentru promoția curentă, procentul de promovabilitate este de 60,28%, iar dacă luăm în calcul promoția anterioară plus promoția curentă procentul ajunge la 53,51%. Se observă o scădere a procentului, practic absolvenții din anii trecuți nu au șanse să promoveze și atunci ei scad acest procent. Mai sunt alți 265 de candidați care au obținut nota 5 la fiecare probă scrisă, dar nu au ajuns la media 6 pe examen și atunci ei vor face contestații și este posibil să se modifice puțin acest procent”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

CNET, cea mai bună şcoală gorjeană

Școala cu cele mai bune rezultate la examenul de Bacalaureat este Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” care a înregistrat un procentaj de 100% privind promovabilitatea. Directorul acestei instituții de învățământ, Gheorghe Nichifor, a spus ieri că rezultatele obținute confirmă faptul că la „Ecaterina” se face carte. ”Rezultatele obținute la examenul de bacalaureat nu fac altceva decât să confirme munca depusă de elevi și de profesori în cei patru ani de studiu. A fost o generație foarte bună de elevi, dovadă că și notele obținute fac cinste acestei unități școlare”, a spus Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu”.

La polul opus se află Liceul Tehnologic Baia de Fier. Aici, nici măcar unul din cei 61 de înscriși nu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat. Situația este cu atât mai surprinzătoare cu cât, recent, Liceul Tehnologic Baia de Fier a obținut titlul de Școală Europeană, fiind de altfel și singura unitate de învățământ din mediul rural care deține acest titlu în Gorj. Conducerea unității școlare din Baia de Fier nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Elevi de nota 10

În județul Gorj, doar doi elevi au obținut media 10 la Bacalaureat, Georgiana Amelia Dumbravă de la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” și Alexandru Firuți de la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Motru. Directorul adjunct al colegiului din Motru, Rodica Păuna, a confirmat rezultatele excepționale ale elevului Firuți din timpul liceului. „Un elev foarte bun, un elev care prin rezultatele obținute nu face altceva decât să confirme buna pregătire din timpul anilor de studiu. Cred că va rămâne să studieze în țară, bănuiesc că tot în domeniul științelor exacte. Este un elev de un calibru intelectual înalt și bine pregătit care va face față oricărui domeniu. De altfel, procentul de promovabilitate la noi a fost peste 90%”, a spus Rodica Păuna, directorul adjunct al Colegiului Național ”George Coșbuc” din Motru.

NOTE

Ana Lemnaru, fiica omului de afaceri Călin Lemnaru, a obținut media 9,41% obținând 9,80 la limba română, 8,70 la biologie și 9,75 la matematică. Fiica fostului inspector general al ISJ Gorj, Justin Paralescu, a obținut media 8,90 la examenul de Bacalaureat, cea mai mică notă fiind la fizică, 7,80. De altfel, fiica lui Paralescu, Andra, a și leșinat în timp ce susținea proba scrisă la fizică, aceasta având nevoie de îngrijiri medicale.

CLASAMENT

În clasamentul celor mai bune licee din Gorj se află:

1. CNET-100%-251 de candidați promovați

2. CNSH-98,51%-264 de candidați promovați

3. CNTV-94,29%-231 elevi promovați

4. CN ”George Coșbuc”-90,43%-189 elevi promovați

5. Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”-86,10%-254 elevi promovați

În acest clasament, liceele tehnologice au o ierarhie proprie:

Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”-58,02%, 47 elevi promovați

Liceul Tehnologic Turceni-41,75 %, 124 promovați

Colegiul ”Gheorghe Tătărescu” Rovinari-39, 39%, 65 promovați

Rezultate extrem de proaste au obținut și trei licee din municipiul Târgu Jiu astfel:

Colegiul Auto ”Traian Vuia”-7,02%, 4 promovați din 75 de înscriși

Liceul Energetic-9,42%-18 promovați din 204 înscriși

Liceul Tehnologic Bârsești-4,05%-3 promovați din 86 înscriși

Sursa: scoalagorjeana.com

Vizualizări: 422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: