Primăria Bustuchin pregăteşte festivalul „Iustina Băluţeanu”

Festivalul de Folclor ”Iustina Băluţeanu” îşi deschide porţile pe 25 iulie 2015, la Bustuchin. Primăria din localitate a demarat deja pregătirile pentru susţinerea celei de-a XI-a ediţii a festivalului la care participă solişti de folclor muzical autentic din localităţile riverane râurilor Gilort, Galbenu, Olteţ şi Amaradia. Consilierii locali din Bustuchin au alocat 35.000 lei pentru organizarea evenimentului la care sunt aşteptaţi zeci de îndrăgiţi interpreţi de muzică populară.

Primăria Bustuchin organizează cea de-a XI-a ediție a Festivalului Folcloric „Iustina Băluțeanu”. Ion Ciocea, primarul din Bustuchin, a precizat că anul acesta fiecare copil participant va primi un pachet cu dulciuri, iar premiile sunt oferite de Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Gorj, Consiliul Județean și Primăria Bustuchin.

Pentru organizarea evenimentului folcloric, primăria a alocat 35.000 de lei, anunță primarul localității, Ion Ciocea. Festivalul își deschide porție sâmbătă, 24 iulie, și se încheie duminică, 25 iulie. ”Prin acest festival încercăm să revigorăm viața cultural-artistică a acestei zone a județului, cu atât mai mult cu cât festivalul este deschis deopotrivă tinerilor soliști vocali și instrumentiști și ansamblurilor de dansuri populare”, a spus primarul din Bustuchin, Ion Ciocea.

Premiile festivalului variază între 400 de lei și 100 de lei, în funcție de secțiune și locul obținut în concurs. ”Cert este că fiecare participant va primi câte o mică atenție, un pachet cu dulciuri. Am pregătit 300 de pachete pentru că sunt copii și așa este firesc. Limita minimă de vârstă este de 10 ani mergând până la 40 de ani în cazul soliștilor vocali și instrumentiști”, a adăugat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin. Potrivit organizatorilor, membrii Ansamblului Artistic ”Maria Lătărețu” vor susține un recital pe placul cetățenilor, însă aceștia vor avea parte și de artiști consacrați ai muzicii populare. ”Vor veni Nina Predescu, Alexandru Dima, dar și Nicu Fâciu alături de cei cinci profesori naiști din comună. Vom avea și invitați surpriză care sperăm să fie pe placul oamenilor”, a spus primarul Ion Ciocea.

Iustina Băluțeanu a fost o renumită interpretă de muzică populară care s-a născut la granița dintre Bustuchin și Târgu Logrești. Iustina Băluțeanu a fost de altfel și prima soție a cunoscutului interpret de muzică populară, Ion Dolănescu.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: