Lucrări de modernizare la Liceul Tehnologic Ţicleni

Cursanţii şi profesorii din cadrul Liceului Tehnologic Ţicleni vor beneficia de mai bune condiţii începând de anul şcolar viitor. Asta pentru că în această perioadă se lucrează de zor la modernizarea interiorului clădirii, dar şi pentru înfiinţarea unui parc cu fântâni arteziene în curtea liceului. Între timp, se derulează şi lucrările pentru definitivarea noii baze sportive, ce este prevăzută cu două terenuri de sport multifuncţionale.

Liceul Tehnologic Ţicleni a devenit un adevărat şantier, în prezent efectuându-se lucrări de modernizare ce vizează mai multe obiective. Conducerea unităţii şcolare a beneficiat de sprijin financiar din partea autorităţilor locale pentru modernizarea bazei sportive, pentru reabilitarea holurilor şi a grupurilor sociale la interior, dar şi pentru realizarea unui spaţiu de recreare în curtea şcolii.

Directorul Mihai Istrate a spus că toate aceste lucrări vor fi încheiate până la începerea cursurilor. “De cum a început vacanţa şcolară noi am şi debutat cu lucrările de reabilitare. Am demarat amenajarea unui parc în curtea interioară a Liceului Tehnologic Ţicleni. Va fi un parc modern, ne dorim să fie un loc de recreare atât pentru elevii noştri, cât şi pentru locuitorii oraşului Ţicleni, în special pentru cei din centrul oraşului. Vor fi alei, bănci, fântâni arteziene, spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii. Mai avem lucrări de reparaţii şi mă refer la reabilitarea unui corp din clădirea liceului. Este vorba de corpul destinat cadrelor didactice. Se vor monta lambriuri noi, gresie, faianţă. Vor fi reabilitate complet şi grupurile sanitare în această vară şi sperăm noi ca în toamna acestui an să întâmpinăm noii elevi ai Liceului Tehnologic Ţicleni aşa cum se cuvine”, a declarat Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic din Ţicleni.  

Elevii liceului se vor putea bucura începând din anul şcolar 2015-2016 şi de o nouă bază sportivă. “Cele două terenuri de sport multifuncţionale sunt realizate în proporţie de 90%, urmând doar să montăm cele două tribune. Unul este de tenis-baschet-volei iar celălalt de handbal şi fotbal. Recepţia lucrărilor la baza sportivă o vom face la începutul lunii august”, a precizat directorul Mihai Istrate.

În iarna trecută toate cele 11 clase ale liceului au fost dotate cu mobilier nou.

Oferta educaţională

Pentru anul şcolar 2015-2016, Liceul Tehnologic Ţicleni vine în întâmpinarea absolvenţilor de gimnaziu cu două clase de liceu zi, fiecare a câte 28 de locuri, pe specializările filologie şi operator tehnică de calcul. Cei care optează pentru şcoala profesională au la dispoziţie patru specializări fiecare a câte 14 locuri: sudor; mecanic echipamente pentru foraj-extracţie; operator la extracţia, tratarea, transportul şi distribuţia gazelor; operator sonde. Înscrierile se pot face până la data de 1 septembrie. Absolvenţii care doresc să urmeze cursurile de liceu seral se pot înscrie la clasa înfiinţată pe specializarea mecanic pentru întreţinere şi reparaţii.

În cadrul unităţii şcolare mai funcţionează şi o şcoală postliceală. Doritorii se pot înscrie până pe data de 15 septembrie la una dintre cele 5 clase înfiinţate pentru anul şcolar viitor pe specializările: administrator reţele locale şi de comunicaţii; tehnician echipamente periferice şi birotică; tehnician electronist echipamente de automatizare; tehnician transporturi auto interne şi internaţionale; tehnician controlul calităţii produselor agroalimentare

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: