Prezentare Curs de Analiză a Datelor de la GoIT

Un Data Analyst este un profesionist care se ocupă cu analiza datelor pentru a extrage informații valoroase și a oferi insight-uri care pot fi folosite pentru luarea deciziilor într-o organizație sau într-un domeniu specific. În esență, rolul unui Data Analyst este să transforme datele brute în informații și perspective clare, ușor de înțeles și de utilizat în procesul de luare a deciziilor.

Iată câteva aspecte cheie ale activității unui Data Analyst

1. Colectarea Datelor: Data Analiștii colectează date din diferite surse, inclusiv baze de date, fișiere, sondaje, platforme online etc.

2. Curățarea și Pregătirea Datelor: Odată ce datele au fost colectate, Data Analiștii le curăță și le pregătesc pentru analiză, eliminând erorile, duplicările și alte probleme care ar putea distorsiona rezultatele.

3. Analiza Datelor: Data Analiștii utilizează o varietate de tehnici și instrumente pentru a analiza datele și a identifica modele, tendințe și relații între diferite variabile.

4. Vizualizarea Datelor: O parte importantă a activității unui Data Analyst este reprezentarea datelor într-un mod vizual, folosind grafice, diagrame și alte instrumente de vizualizare pentru a facilita înțelegerea și interpretarea informațiilor.

5. Generarea de Rapoarte și Insight-uri: Data Analiștii pregătesc rapoarte și prezentări care sintetizează rezultatele analizelor și oferă insight-uri și recomandări pentru decizii viitoare.

6. Comunicarea rezultatelor: Data Analiștii comunică rezultatele analizelor și interpretările lor către diferite părți interesate din organizație sau din afara ei, ajutându-i să înțeleagă implicațiile și relevanța datelor în contextul lor specific.

În concluzie, un Data Analyst este un specialist cu abilități în analiza datelor și interpretarea lor, având rolul de a transforma datele în informații valoroase pentru luarea deciziilor și pentru îmbunătățirea performanței organizaționale.

Cursul de Data Analytics de la GoIT

Cursul de Data Analyst de la GoIT este un program educațional cuprinzător conceput pentru cei care doresc să își construiască o carieră în domeniul analizei datelor. Acest curs oferă o combinație echilibrată între abilități tehnice (hard skills) și aptitudini interpersonale (soft skills), pregătindu-i pe participanți să devină Junior Data Analysts într-un interval de timp relativ scurt.

Iată o prezentare succintă a acestui curs:

Durata și Program:

Durată: Cursul are o durată de 5 luni, oferind o pregătire intensivă pentru participanți.

Program de seară: Cursurile sunt programate pentru a fi accesibile și pentru cei care au alte angajamente în timpul zilei.

Conținutul Cursului:

Hard Skills și Soft Skills:

● Cursul acoperă atât abilitățile tehnice esențiale pentru analiza datelor, cum ar fi lucrul cu instrumente precum Excel, Google Sheets, SQL, Tableau și Python, cât și aptitudinile interpersonale necesare pentru a lucra eficient în echipă și pentru a comunica rezultatele analizelor.

Proiecte Practice:

● Participanții la curs sunt implicați în realizarea a 5 proiecte practice, care vor face parte din portofoliul lor profesional. Aceste proiecte oferă o experiență practică semnificativă în analiza și interpretarea datelor.

Limba Engleză IT:

● Un accent important este pus pe dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză, esențiale pentru colaborarea cu colegii și pentru prezentarea rezultatelor analizelor într-un context internațional.

Avantajele Profesiei de Data Analyst:

● Se subliniază avantajele profesiei de Data Analyst, inclusiv cererea ridicată pe piața muncii, salariile competitive, posibilitatea de a lucra remote și perspectivele de dezvoltare în domenii precum data science sau data engineering.

Metode de Predare:

● Cursul combină o varietate de metode de predare, inclusiv sesiuni live, interacțiuni în chat, mentoring individual și resurse online accesibile prin platforma My.GoIT.

Suport pentru Carieră:

● GoIT oferă sprijin pentru carieră, ajutând participanții să își creeze CV-ul, să caute locuri de muncă și să se pregătească pentru interviuri.

Cursul de Data Analyst de la GoIT reprezintă o oportunitate excelentă pentru cei care doresc să își dezvolte abilitățile în analiza datelor și să își construiască o carieră de succes în acest domeniu în continuă creștere.

De ce să alegi acest curs

Cursul "Data Analyst - de la zero" oferă o oportunitate remarcabilă de a dobândi competențele necesare pentru a deveni un profesionist în analiza datelor în domeniul IT, pregătindu-te să lucrezi ca Junior Data Analyst în doar 5 luni de studii intensive.

Prin această experiență, vei dezvolta atât hard skills, cât și soft skills esențiale în domeniul analizei datelor, având oportunitatea de a lucra la 5 proiecte practice relevante, ce vor constitui un portofoliu valoros pentru viitorul tău profesional.

Profesia de Data Analyst aduce cu sine numeroase avantaje, fiind una dintre cele mai căutate în domeniul IT. Odată cu dobândirea acestei competențe, vei fi capabil să anticipezi evoluția afacerii, ceea ce te va face extrem de valoros pentru companii din întreaga lume. Salariile pentru specialiștii în analiza datelor sunt atractive, iar posibilitatea de a lucra remote îți oferă libertatea de a alege locul de muncă.

Pe lângă beneficiile financiare, un Data Analyst are perspective de dezvoltare remarcabile, având opțiunea de a avansa în domenii precum data science sau data engineering. În plus, condițiile de muncă oferite de GoIT sunt excelente, incluzând programe de învățare, asigurare medicală, facilități sportive și vacanțe plătite.

Cursul de Data Analyst, pe care îl găsești aici https://goit.global/ro/courses/data-analytics/ este ideal pentru cei pasionați de cifre, capabili să identifice conexiuni și să tragă concluzii relevante din date. Cu sprijinul unui profesor experimentat, vei transforma această pasiune într-o carieră de succes în domeniul IT. Prețul cursului este modic în comparație cu beneficiile și oportunitățile pe care le vei obține.

Înscrie-te acum la curs și începe o nouă etapă în cariera ta în domeniul analizei datelor, alăturându-te comunității GoIT, unde vei avea acces la cele mai bune resurse și suport pentru a-ți atinge obiectivele.

Vizualizări: 704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: