Dezvăluiri despre Ponta și „Sistemul Fericit” criticat de parlamentar

Fosta șefă a Direcției de Avizare din Ministerul Justiției, care a fost și vicepreședinte la Agenția Națională de Restituire a Proprietăților, Ingrid Mocanu, a declarat marți seara, într-o emisiune la B1 Tv, că fostul premier îi cerea să avizeze acte ilegale. Aceasta a menționat că de câte ori îi spunea lui Ponta că un act este ilegal primea răspunsul că trebuie să îl avizeze întrucât este „voința sistemului”. Mocanu nu a explicat dacă „Sistemul” este același cu cel care Ponta spune că se luptă de o bună perioadă de timp, ea menționând doar că primea asigurări că nu i se va întâmpla nimic rău dacă avizează ceea ce i se cere.

„Domnul Ponta mă certa de multe ori că nu doresc să avizez acte, eu spunând că nu sunt legale, și îmi spunea că este voința sistemului și dacă sistemul vrea așa, sigur nu o să am niciun fel de probleme. Sunt înregistrări pe bandă. Numele meu era pe bandă la fiecare ședință că mă opuneam sistemului fericit în care trăia domnia sa”, a declarat Ingrid Mocanu. Aceasta a precizat însă că a refuzat să avizeze vreun act ilegal și, în cele din urmă, și-a cerut transferul de la Ministerul Justiției, ajungând la Ministerul de Interne.

„Nu le avizam! Nu am putut să rezist presiunilor. Acesta este motivul pentru care m-am mutat la Ministerul de Interne. Singurul ministru care nu se tăvălea de durere că nu îi avizez acte ilegale era Radu Stroe. Și de aceea am și plecat la cabinetul domnului Radu Stroe, l-am rugat dacă are un post să mă retrag ca să îl scot pe domnul Ponta din suferință”, a mai menționat Ingrid Mocanu în emisiunea menționată.

Ponta, în schimb, într-un interviu pentru stiripesurse.ro, a explicat că în calitatea lui de prim-ministru a avut zilnic contacte cu diverse persoane din serviciile secrete, dar nimic mai mult despre „Sistem”. Fostul șef al SRI, George Maior, i-a fost naș la căsătorie, iar cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, s-a întâlnit în faimoasa cramă pe care Sebastian Ghiță o avea și la care invita diverși șefi din serviciile secrete. Acum Ponta spune că din toate aceste relații s-a ales cu un dosar penal care l-a determinat să plece din fruntea Guvernului. „Am un singur dosar care a fost făcut de doamna Kovesi. Tocmai de aia le-am spus foarte clar: nu vreau nicio funcţie la noul proiect până nu îmi rezolv problemele. De fapt, dosarul împotriva mea şi-a atins scopul. Dosarul a fost făcut ca să plec din funcţia de prim-ministru şi ca doamna Kovesi să-i arate domnului Iohannis că îi este loială. Acuma, dacă tot nu mai sunt prim-ministru, se poate face şi dreptate”, opinează Ponta.

Vizualizări: 481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: