Ministrul Apărării a demisionat după scandalul salariilor

Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a declarat, marţi, după o întâlnire cu prim-ministrul Mihai Tudose pe tema salariilor militarilor, că şi-a lăsat demisia pe masa acestuia. Premierul Tudose a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu. Întrebat când va fi un nou ministru al Apărării, premierul a răspuns: ”Ministru al Apărării cu jurământ la Palatul Cotroceni, în maximum 45 de zile. Poate într-o săptămână”. Interimatul va fi asigurat de vicepremierul Ciolacu.

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat, marţi, că salariile angajaţilor se vor plăti eşalonat în această lună, având în vedere că nu s-a făcut rectificarea bugetară. Soldele şi salariile nete, fără contribuţii şi impozit, vor fi achitate în data de 15 septembrie, iar banii de chirii, normă de hrană şi alte drepturi salariale vor fi acordaţi ”în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”.

După ce președintele Iohannis i-a cerut explicații premierului, acesta a declarat că sunt bani, fiind la mijloc o neînțelegere. Şeful Executivului a subliniat că ”sunt bani pentru salarii”. ”Cineva de acolo (MApN - n.r.) a avut imaginaţie”, a susţinut Tudose, spunând că Ţuţuianu a demisionat pentru că ”era la el în curte”.

Vizualizări: 695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: