DGASPC Gorj își extinde rețeaua de asistenți maternali profesioniști

DGASPC Gorj va angaja, în următorii cinci ani, nu mai puţin de 50 de asistenţi maternali profesionişti (AMP), câte zece persoane pe an, anunță instituția. Totul prin intermediul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, care urmărește ca la nivel național rețeaua de asistență maternală să fie extinsă cu patru mii de persoane.

„Perioada de depunere a dosarelor pentru sesiunea de recrutare aferentă anului 2019 s-a finalizat, însriindu-se 31 de persoane. Acestea au fost evaluate în vederea stabilirii capacităţii de a oferi îngrijire potrivită copilului care necesită o măsură de protecţie, fiind avute în vedere mai multe aspecte, între care: condiţiile materiale, starea de sănătate (atât a solicitantului, cât şi a tuturor celor care locuiesc împreună cu acesta), aptitudini parentale, profilul moral. Trei solicitanți au renunțat la solicitările de a deveni AMP, iar 9 solicitanți nu au îndeplinit condițiile necesare pentru a deveni asistenți maternali profesioniști. În perioada 01-12 aprilie 2019 se va desfășura etapa pregătirii, la care participă cei 19 solicitanți rămași“, arată un comunicat al instituției.

Durata contractului este de 5 ani, valoarea lui pentru DGASPC Gorj fiind de 28.694.448 lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean este de 2%, respectiv 573.895 lei.

Vizualizări: 1,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: