Dian Popescu cheamă PSD la renegociere

„După ce voi fi ales preşedinte al PNL Gorj, voi renegocia susţinerea PSD în Consiliul Judeţean Gorj”, a declarat Dian Popescu ieri, la Interviurile Infinit FM. Acesta spune că PNL are dreptul la 20% din posturile de conducere de la nivelul CJ Gorj, iar în prezent liberalii au numai un post de vicepreşedinte în persoana lui Radu Angheloiu. Cei doi îşi vor disputa la alegerile din 4 septembrie postul de preşedinte al PNL Gorj, la care mai candidează şi Ion Navlea.

Dian Popescu crede că va câştiga din primul tur alegerile pentru postul de preşedinte al PNL Gorj, mai ales că beneficiază de susţinerea declarată a nouă primari şi circa 8-10 viceprimari. „Am toate elementele să spun că voi câştiga din primul tur. În următoarele trei săptămâni câte au mai rămas până la alegeri nu îmi rămâne decât să coalizez cât mai multe organizaţii în jurul meu”, a spus Dian Popescu.

Ameninţă cu schimbarea alianţei pentru CJ

PSD are majoritate în Consiliul Judeţean Gorj cu ajutorul consilierilor PNL, care au primit în schimb postul de vicepreşedinte, ocupat de Radu Angheloiu. De fapt, PSD are nevoie doar de votul lui Angheloiu pentru a avea majoritate, astfel a cedat doar acest post liberalilor.

Dian Popescu a spus că lucrurile nu vor rămâne aşa după data de 4 septembrie, dacă el va fi ales preşedinte: „Voi renegocia de la zero. În mod normal PNL are dreptul la 20% din posturile de conducere de la nivelul Consiliului Judeţean şi al direcţiilor subordonate. Sunt cinci posturi de director la care PNL a renunţat pur şi simplu. PSD şi-a făcut jocurile în Gorj, şi cu toleranţa unor lideri PNL de la centru care au făcut presiune pe noi, cei din teritoriu”.

Dian Popescu a avertizat PSD că, dacă nu erau trădători la PNL, acum la Consiliul Judeţean Gorj ar fi fost o altă majoritate politică, formată din PRM, PDL şi PNL.

Angheloiu va alege: trădător sau vicepreşedinte

Dian Popescu susţine că Radu Angheloiu va putea rămâne în continuare vicepreşedinte al CJ Gorj numai în condiţiile în care nu va trăda şi va fi alături de colegii săi din PNL. „Domnul Angheloiu va trebui să susţină alături de mine şi de întreg biroul de conducere renegocierea de la zero a susţinerii pentru PSD. Dacă nu ne va trăda, va putea să rămână vicepreşedinte”, a spus Dian Popescu.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: