Primarii PDL vor un şef de filială puternic

Comitetul Director Judeţean al PDL Gorj se va întruni în a doua jumătate a lunii august pentru a clarifica situaţia din filială în ceea ce priveşte preşedintele. Discuţia este aşteptată de câteva luni, de când Cosmin Popescu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte. Mai mulţi lideri ai partidului se văd în locul lui, chiar dacă între timp Popescu a renunţat la intenţia de a demisiona. Despre situaţia partidului şi-au dat cu părerea şi unii primari democrat-liberali.

Cel mai tranşant a fost primarul din Turburea, Ion Bârcă. Chiar dacă unii au evitat să dea răspunsuri concrete, Bârcă a spus din start că îl susţine pe Cosmin Popescu. Mai mult, Bârcă a fost singurul care a pomenit de dorinţa senatorului Ruşeţ de a prelua şefia partidului. Primarul a spus că această funcţie ar fi o pălărie prea mare pentru senator. „Părerea mea este că ar trebui să rămână Cosmin Popescu. Ce Ruşeţ- Eu nu l-am văzut niciodată pe Ruşeţ pe acolo. Eu cred că e prea mare pălăria pentru Ruşeţ. Eu ştiu că la PDL Gorj sunt Cosmin Popescu şi Manţog. Fără ei PDL Gorj este ca un tren fără locomotivă“, a spus Bârcă.

Şi primarul din Săuleşti, Constantin Drăghici, şi-a exprimat susţinerea faţă de Cosmin Popescu, fără a face alte comentarii.

Emilian Rusu: Ştiam că alegem preşedintele în octombrie

Primarul din Dăneşti este rupt de PDL Gorj, acesta nu ştie de nicio şedinţă.

„Sincer vă spun că nu ştiu nimic de nicio şedinţă, eu ştiam că preşedintele filialei Gorj se va alege prin octombrie. În momentul în care se va şti cine candidează atunci o să mă hotărăsc şi eu. În momentul de faţă nu pot să mă pronunţ, să vedem ce se va stabili la şedinţă”, a declarat Emilian Rusu, primarul din Dăneşti.

Gruescu: Avem nevoie de un lider puternic

Primarul din Negomir, Ion Gruescu, s-a abţinut să facă prea multe comentarii fiind ocupat cu nunta băiatului său, dar se va informa de la deputatul Severus Militaru.

„Acum urmează să mă întâlnesc şi eu cu domnul Militaru să văd ce se mai discută. Lucrurile nu sunt liniştite deloc, sunt îngrijorat pentru că nu prea ne mai reprezintă nimeni acolo unde trebuie, avem nevoie de un lider puternic care să facă ceva pentru judeţ mai ales acum că se discută de Electra, trebuie să păstrăm bugetul aici în judeţ, că dacă e la Bucureşti atunci o să fie rău pentru gorjeni. Să vedem cine va fi ales şi apoi vom şti cum va arăta organizaţia”, a declarat Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.

Ţuilă: Eu mă bazez pe Cosmin Popescu

Primarul din Cătunele, Florinel Ţuilă, spune că va candida independent dacă la conducere nu va fi Cosmin Popescu, Ionel Manţog sau Marcel Hoară.

„Eu mă bazez pe Manţog, Cosmin Popescu şi Marcel Hoară. Ei răspund întotdeauna la telefon şi fac ceva pentru judeţul ăsta, restul nu sunt buni decât să apară pe la televizor să dea din gură. Eu unu o să rămân în tabăra asta, ăştia sunt cei care ne ajută practic nu cu vorbe. Dacă nu vor candida, o să fiu eu independent în partid”, a declarat Florinel Ţuilă, primarul comunei Cătunele.  

Preşedintele PDL Gorj, stabilit după 15 august

Şedinţa Comitetului Director al PDL Gorj era programată în aceste zile în prezenţa ministrului Adriean Videanu şi preşedintelui organizaţiei de femei Sulfina Barbu, dar s-a amânat. Cel mai probabil va avea loc în a doua jumătate a lunii august, când ministrul Economiei va veni în Gorj pentru a inaugura primul circuit de şlam dens de la Complexul Energetic Rovinari. "Este bine să avem o întâlnire la Gorj şi să clarificăm ce şi cum, pentru că în atmosfera asta neclară nu au de câştigat decât pescuitorii în ape tulburi", a spus Manţog. Întrebat dacă Popescu şi-a retras sau nu demisia, Manţog a spus: "Nici nu ştiu dacă a depus demisia sau doar a anunţat-o. Cred că nici nu avea ce să retragă. Indiferent cum stau lucrurile, este bine să le clarificăm".

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: