Dian Popescu îşi negociază funcţia de preşedinte al CJ Gorj

Dian Popescu vrea să devină preşedintele Consiliului Judeţean Gorj cu riscul de a-şi întrerupe mandatul de senator. Dian Popescu, copreşedintele ALDE Gorj, susţine că jocurile de culise din PSD Gorj l-au făcut să se bată pentru această funcţie. Potrivit acestuia, Ion Călinoiu se va lupta să obţină postul de preşedinte însă nu pentru el, ci pentru Cosmin Popescu. De asemenea, un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean ar urma să-i fie dat lui Dorin Hanu, actualul primar de la Motru. Dian Popescu susţine că Ion Călinoiu ar vrea să se descotorosească de Ciprian Florescu, acestuia nepromiţându-i nici măcar celălalt post de vicepreşedinte care este incert pentru PSD.

Dian Popescu îşi negociază deja postul de preşedinte al Consiliului Judeţean cu liderii de la centru. În condiţiile în care Dragnea şi Tăriceanu vor cădea de acord să dea postul de la Gorj la ALDE, Dian Popescu este dispus să-şi întrerupă mandatul de senator. Dian Popescu spune că s-a decis să se bată pentru acest post, după ce a descoperit jocurile din culisele PSD Gorj. Acesta susţine că, după alegerile locale, Ion Călinoiu va deveni consilierul lui Cosmin Popescu, iar apoi va candida în toamnă la parlamentare. „PSD vrea să facă un joc pentru ca domnul Călinoiu să devină consilierul domnului Cosmin Popescu, un joc de a înşela opinia publică. Cred că domnul Călinoiu ar trebui să spună că nu vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte şi că va deveni consilierul personal al domnului Cosmin Popescu. Dacă nu vrea, să se retragă de pe listă. De aceea ALDE va trage pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Dacă majoritatea şi negocierile de la Bucureşti îmi vor permite voi rămâne preşedintele Consiliului Judeţean pentru că judeţul are nevoie de dezvoltare, nu de protecţie socială”, a declarat Dian Popescu.
Acesta spune că deja a purtat discuţii de acest gen la centru. „Am discutat la Bucureşti şi vom negocia, chiar dacă asta presupune întreruperea mandatului meu de senator. Voi fi pe lista consilierilor judeţeni ALDE şi dacă negocierile la nivel central pentru formarea majorităţilor permit acest lucru, sunt dispus să nu mai lăsăm Consiliul Judeţean în bătaia unor negocieri subterane şi voi candida la preşedinţia Consiliului Judeţean. Lumea trebuie să ştie că preşedinţia Consiliului Judeţean se alege dintre consilierii judeţeni, nu este un vot universal. Asta m-a împins să candidez, când am văzut ce jocuri poate să facă PSD sub masca lui Ion Călinoiu venind cu domnul Hanu şi cu domnul Cosmin Popescu”, a precizat Dian Popescu.

Vizualizări: 557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: