Dian Popescu: Noul ministru al Energiei este un om cu viziune

Preşedintele ALDE Gorj, Dian Popescu, nu ştie dacă noul ministru al Energiei îl va păstra în funcţia de consilier personal. Popescu a spus într-un interviu la Radio Infinit că va putea avea o discuţie în acest sens abia după instalare. Liderul ALDE Gorj se declară însă convins că Anton Anton este o alegere bună, acesta fiind un om cu viziune, implicat şi în proiectul laserului de la Măgurele.

Reporter: Ce părere aveţi despre noul ministru al Energiei, Anton Anton?

Dian Popescu: Noul ministru al Energiei este profesor universitar în hidraulică, este aproape de sistemul energetic ca şi tehnician, este iniţiatorul laserului de la Măgurele, un proiect despre care s-a crezut iniţial că nu va fi implementat şi după cum vedeţi este implementat la nivel mondial. Este un om cu viziune, a mai fost ministru, ştie ce este acela un minister, cred că este o alegere foarte bună, este un om cu experienţă.

Rep.: Când se schimbă un ministru există temeri, pentru că nu se ştie cu ce viziuni vine.

D.P.: Aşa au fost temeri şi când a venit Toma Petcu, puneaţi tot felul de întrebări. Sub ministeriatul lui Toma Petcu, Complexul Energetic Oltenia a mers foarte bine. Ca atare, eu sunt convins că şi sub ministeriatul domnului profesor Anton Anton Ministerul Energiei va funcţiona la fel de bine şi implicit companiile din subordine. Noi vorbim de CE Oltenia pentru că este aici, dar Ministerul Energiei are 90% din capacităţile de producţie de stat ale României. Strategia energetică a României va fi dusă la bun sfârşit.

Rep.: Veţi rămâne consilierul personal al noului ministru?

D.P.: Nu pot să spun în acest moment, până nu voi avea o discuţie cu noul ministru. După instalare voi avea şi eu o discuţie cu domnul ministru Anton Anton, este o persoană pe care eu o cunosc, suntem colegi de partid de doi ani, ştie că am fost consilier personal al ministrului Toma Petcu.

Rep.: Vă doriţi să rămâneţi consilier la Ministerul Energiei?

D.P.: Nu ţine de ce îmi doresc eu, ţine de ce îşi doreşte domnul ministru şi ca atare nu mă pot pronunţa eu. A fi consilier personal înseamnă a lucra personal cu un ministru, să îi furnizezi informaţiile pe care le ai din sistem, pentru a merge direct la ţintă. Şi cu Toma Petcu am mers direct la ţintă şi sistemul energetic a funcţionat foarte bine.

Vizualizări: 699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: