Mitrescu: Salariul minim în CEO va fi mult peste minimul pe economie

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Constantin Mitrescu, este de părere că salariul minim în Complexul Energetic Oltenia va fi cu 400 de lei peste salariul minim pe economie după echilibrările salariale din februarie. Mitrescu a spus într-un interviu la Radio Infinit că majorările salariale vor fi aplicate la 1 februarie, chiar dacă actele adiţionale vor fi semnate mai târziu.

Reporter: Cum decurge negocierea pentru acordare de clase de salarizare?

Constantin Mitrescu: Am stat de vorbă cu directorul de sucursală, se vor face în perioada imediat următoare propunerile de către şefii de secţie, la care vor asista liderii de sindicat de la nivelul secţiilor. În final vor ajunge la directorul general şi la preşedintele sindicatului, le vom viza şi noi în funcţie de informaţiile primite de la sindicatul de acolo. Dacă sunt anumite probleme, neînţelegeri, le vom analiza, le vom discuta, după care, până pe data de 10 februarie, vom trimite la CEO referatele sau listele cu cei care vor fi promovaţi. Va fi transparenţă, totul este pentru echilibrarea salariilor, pe criteriile stabilite în art. 153 şi altele pe care le vom găsi. Am speranţa că va ieşi totul bine.

Rep.: Vor mai fi salariaţi cu salariul minim pe economie după aceste echilibrări?

C.M.: Niciodată în CEO nu a fost salariul minim pe economie. Chiar şi înainte de aceste echilibrări, salariul minim a fost adus la clasa 10, adică 1650 brut, când salariul minim pe economie era 1.450 brut. Deci era cu 200 de lei peste salariul minim pe economie.

Rep.: Şi atunci care va fi cel mai mic salariu în CEO?

C.M.: Salariul minim în CEO va fi mult peste salariul minim pe economie. Va fi cel puţin 300-400 de lei peste salariul minim pe economie. Dacă acuma sunt 200 de lei peste, probabil că în urma acestor corecţii se va ajunge la o creştere a salariului minim în Complexul Energetic Oltenia.

Rep.: Creşterile vor fi de la 1 februarie?

C.M.: Până pe 10 februarie trebuie să facem toate demersurile, listele cu propuneri să ajungă la Directorat, care să le implementeze cu data de 1 februarie, pentru că există o dispensă în Codul Muncii, ca până în martie să poată creşte retroactiv salariile. Chiar dacă vom semna adiţionalele pe 15 februarie, să poată fi aplicată creşterea cu 1 februarie.

Vizualizări: 2,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: