Dian Popescu: “Ruşeţ ştie doar să deţină funcţii”

Lipsa nominalizării lui Dian Popescu de pe listele de consilieri municipali şi judeţeni i-au făcut pe adversarii politici să creadă că este vorba despre o strategie a şefului liberalilor prin care intenţionează să pună mâna pe funcţia pe prefect. Popescu exclude această variantă şi spune se va orienta spre un loc de deputat sau de senator, abia după votarea legii electorale. Deşi foarte mulţi liberali sunt nemulţumiţi din cauza locurilor ocupate pe listele USL, preşedintele PNL Gorj consideră că poziţiile ocupate sunt rezultatul muncii lor la alegerile din 2008.

Rep.: Adversarii politici au început să-şi pună tot felul de semne de întrebare din cauză că nu vă regăsiţi pe listele de consilieri municipali şi judeţeni. Dl Ion Ruşeţ de exemplu... Cum comentaţi?

D.P.: Domnul Ruşeţ nu ştie care este programul intern al partidului. Este o promisiune a mea de acum un an şi jumătate, când am obţinut preşedinţia PNL, de a nu candida pentru funcţii în Consiliul Judeţean şi Consiliul Local. În plus, cred că domnul Ruşeţ nu ştie decât să deţină funcţii.

Rep.: Se zvoneşte că aţi fi interesat de funcţia de prefect al judeţului Gorj. Este adevărat?

D.P.: Este exclusă această variantă întrucât ar însemna să demisionez din partid. M-am angajat să conduc PNL-ul nu pentru a ocupa funcţie în administraţie, fie ea şi cea de prefect. Ar fi imoral şi aş dezamăgi foarte mulţi oameni dacă înainte de alegeri i-aş obliga, prin demisia mea, să organizeze alte alegeri pentru funcţia de preşedinte al partidului.

Rep.: Pentru alegerile din toamnă care sunt intenţiile dumneavoastră?

D.P.: Abia după ce va fi votată legea electorală mă voi orienta spre un loc de deputat sau de senator. Acum este prematur să vorbim despre acest lucru. Ne pregătim de campania pentru alegerile locale şi trebuie să ne canalizăm toate forţele pentru ca USL-ul să obţină rezultate foarte bune.   

Rep.: USL-ul a întocmit listele de candidaţi, iar foarte mulţi membri PNL sunt nemulţumiţi din cauza locurilor ocupate. Ce părere aveţi?

D.P.: Sunt locuri pe care fiecare le-a ocupat în raport cu munca depusă în anul 2008. Dacă la vremea respectivă, oamenii PSD-ului au obţinut rezultate mai bune era normal ca acum să ocupe locuri mai bune. În plus, în cadrul USL-ului discutăm despre o relaţie în care fiecare cedează în favoarea celuilalt pentru a obţine rezultate.   

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: