Dian Popescu: Sunt pedelişti care vor să candideze din partea PNL

Dian Popescu, liderul PNL Gorj, a declarat la Radio Infinit că preşedintele PC, Ilie Petrescu, îşi asumă nesemnarea protocoalelor în condiţiile în care centrul dictează. Mai mult, Popescu a spus că Petrescu ar trebui să se preocupe de organizarea alegerilor interne. Mai mult, acesta a spus că PNL este curtat de pedelişti.

Ce se întâmplă cu domnul Petrescu. Semnează sau nu protocoalele?

Sunt multe de spus în ceea ce priveşte PC. Am mai spus, PC trebuie să organizeze alegeri interne, pentru că dânşii sunt interimari. Este foarte greu să discute doi preşedinţi aleşi statutar, eu şi cu dl Cârciumaru, cu un birou şi o conducere interimară, azi poate semna un documente şi mâine poate să fie schimbat. 

I-am luat în calcul la semnarea protocolului pentru că erau la început şi dânşii, dar a cam trecut un an şi tot interimari. Nu ştiu cum le permite statutul.

De ce nu vrea dl Petrescu să semneze?

Se contrazic în declaraţii. În şedinţa Biroului USL de acum 2 săptămâni, vicepreşedintele PC  a spus nu avem aprobare de la centru pentru a semna discutarea protocoalelor de colaborare. Nu putem semna protocoale pentru că nu avem organizaţie în teritoriu au spus. Jocurile nu sunt ale dlui Petrescu. Puteau să spună că responsabilitatea de la centru, nu la dl Petrescu. Îşi asumă puterea, dreptul şi alte lucruri, dar nu au aprobare de la Bucureşti.

Mergeţi mai departe fără PC-

Din punct de vedere legal încurcă. Merg pe un şantaj în acest moment. Le transmit că PNL şi PSD sunt hotărâţi să meargă împreună sub sigla USL, ca alianţă electorală şi PC se situează în afara acestei alianţe. Dacă nu semnează PC nu mai poate fi vorba despre o alianţă politică, dar puteam avea o alianţă electorală.

A apărut informaţia că veţi candida pe colegiul 1. Aşa este?

Nu este o informaţie. Este o realitate. Colegiul 1 a fost al PNL. Nu se poate discuta acest lucru. Cu siguranţă Colegiul 1 va fi unul din colegiile al PNL. Este prematur să spun că voi candida. Vom face sondaje pe persoanele care vor candida la Consiliul Judeţean, dacă nu vor avea rezultate, vor fi poziţionaţi ca atare. Ca vicepreşedinte l-aş fi susţinut fără echivoc pe Gigi Orzan, dar nu vrea.

Dl Morega anunţa că mai poartă discuţii cu primari…

Şi eu discut cu primari de la PDL. Am fost abordat de dânşii. Vor să candideze din partea PNL. Nu pot să spun despre cine este vorba!

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: