Dian Popescu: Vechii liberali vor conduce noul partid la Gorj

Liderii PNL şi PDL duc în Gorj, şi probabil în ţară, o luptă pentru conducerea noului PNL. Cine va avea majoritate în Biroul Permanent Judeţean va putea lua decizii în partid. Copreşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, susţine că au fost stabilite o serie de criterii după care vechiul PNL va avea majoritate în conducerea judeţului. Dan Vîlceanu, copreşedintele din partea PDL, declară că nu a fost o astfel de discuţie, iar criteriile despre care vorbeşte Dian Popescu vor fi stabilite în ianuarie în urma unui consiliu naţional.

Biroul Permanent Judeţean al noului PNL Gorj va fi format în proporţie de 70% din membrii vechiului PNL şi 30% de la PDL, afirmă copreşedintele PNL Gorj, senatorul Dian Popescu.  Aceasta este declaraţia care ar putea să genereze un război în filiala din judeţ şi în ţară. Vor fi cu siguranţă judeţe unde pedeliştii vor fi majoritari şi judeţe unde liberalii vor fi majoritari, ceea ce va duce la tot felul de discuţii. Celălalt preşedinte al partidului, Dan Vîlceanu, a declarat că nu este nicio discuţie la nivel naţional pentru o astfel de împărţire a BPJ şi că cel mai probabil senatorul relatează discuţii pe care le-a avut cu colegii. El spune că acestea sunt pure speculaţii şi subliniază că prioritatea partidului este reprezentată de alegerile locale.

Vîlceanu şi Dian Popescu, aproape de un conflict public

Deocamdată, Biroul politic al PNL Gorj este format din 74 de membri, ceea ce este foarte mult. Dian Popescu, copreşedintele PNL Gorj, a declarat că „nu va fi paritate“ în birourile politice. El susţine că va fi luat în calcul mărimea partidului, numărul de consilieri judeţeni, primari de oraşe, parlamentari, etc. După un scurt calcul, lui Dian Popescu îi dă că Biroul Permanent de la Gorj va fi format în proporţie de 70% de liberali şi 30% de pedelişti. „Nu va fi paritate, vor fi criterii în funcţie de mărimea fiecărui partid, în fiecare judeţ în parte. Primari, parlamentari, în funcţie de asta se va stabili un procent. În jur de 60-70% noi şi în jur de 30-35% PDL. Noi avem 12 primari ei au patru, noi avem doi parlamentari, ei au unul, noi avem 6 consilieri judeţeni, ei 5, noi avem primari de oraşe cinci, ei nu au niciunul. Se va face punctaj. Nu va fi nicio paritate în birou“, a spus senatorul Dian Popescu.

Dan Vîlceanu a declarat, însă, că nu ştie să fie stabilite astfel de criterii şi că Dian Popescu face speculaţii. „Vor fi stabilite criteriile în primul Consiliu Naţional din ianuarie şi atunci vom discuta despre o componenţă a BPJ. Nu cred că asemenea discuţii există, probabil domnul Dian Popescu a discutat cu colegi de-ai dânsului, dar nu în cadru organizat. Eu discut despre lucruri discutate în sânul partidului, nu despre ce discut eu cu colegii mei, cu unii sau cu alţii. Atunci aş face şi eu ca şi dânsul, speculaţii. Eu cred că ar trebui să ne pregătim pentru alegerile locale, să facem tot ce putem ca cele două structuri să lucreze şi nicidecum să inducem astfel de subiecte. În ceea ce priveşte viaţa organizaţiei eu mă ocup acum de întâlnirea pe care o vom avea pe 17 cu preşedinţii de organizaţii şi consilierii şi cea de pe 18 de Birou permanent“, a declarat Dan Vîlceanu.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: