Dian Popescu: Zvonul despre înlocuirea lui Muja e o manipulare ieftină

Dian Popescu, liderul ALDE Gorj, dezminte zvonurile potrivit cărora Ninel Muja ar urma să fie schimbat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Dian Popescu se declară mulţumit de modul în care Ninel Muja a coordonat campania electorală. Ba mai mult, susţine că nu i se poate imputa absolut nimic de moment ce rezultatul obţinut, la nivel jndeţean, situează ALDE Gorj pe locul al optulea la nivel de ţară.

Rep.: Se vehiculează că Ninel Muja va fi schimbat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, după rezultatul obţinut de ALDE Gorj la alegerile parlamentare. Este adevărat?
D.P.: Este o prostie extraordinară, este o manipulare ieftină, nu mă interesează astfel de manipulări ieftine apărute pe vreun site din judeţ. După rezultatul bun pe care l-a obţinut la aceste alegeri, nu se poate pune problema de aşa ceva, asta nu se întâmplă decât la partidele care duc războaie interne. ALDE este un partid unit. Organizaţia de la Gorj e pe locul opt la nivel naţional, în contextul în care primul pe lista PSD la Camera Deputaţilor a fost Victor Ponta, o persoană cu notorietate şi credibilitate mare în România.

Rep.: Consideraţi că domnul Muja a coordonat bine campania ALDE?
D.P.: Ninel Muja a coordonat nespus de bine de bine campania electorală a organizaţiei ALDE Gorj. Indiferent de distribuţia naţională a mandatelor de parlamentari, Muja a condus impecabil această campanie electorală. De la început, am anticipat că distribuţia mandatelor de parlamentari, am spus că această lege nu dă satisfacţie directă niciunui candidat la parlamentare, decât partidelor mari care pot să închidă prima distribuţie, după aceea vine jocul rezultatelor la nivel naţional.

Rep.: Încă de marţi, domnul Scarlat Iriza s-a văzut senator. Este adevărat?
D.P.: Biroul Electoral Central nu a dat rezultatele, iar eu nu pot să mă hazardez cu declaraţii de acest fel. Nici măcar pe surse nu se dau mandatele pentru că este un procedeu destul de complicat. Şi cinci voturi într-un judeţ pot schimba poziţia a 5-6 mandate în întreaga ţară. Trebuie să avem răbdare să vedem distribuţia la nivel naţional. Din punctul meu de vedere, este o distribuţie ca la 6 din 49. Nici măcar liderii partidelor, Dragnea, Tăriceanu, nu ştiu distribuirea mandatelor.

Vizualizări: 545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: