Ţuilă: Vreau să am o întâlnire cu directorul general al CE Oltenia  

Primarul comunei Cătunele, Florinel Țuilă, cere viitorului manager al CE Oltenia o întâlnire cu primarii localităţilor afectate de activitatea minieră. Țuilă vrea să-i spună lui Sorin Boza ce probleme sunt în ceea ce priveşte redarea terenurilor exploatate de minerit în agricultură, dar și alte aspecte care țin de raporturile dintre comunităţile locale și compania energetică.

Reporter: Localitatea pe care o conduceţi este afectată de minerit şi mereu v-aţi plâns că nu există colaborare între autorităţile locale şi administraţia companiei. Ce aşteptări aveţi de la noul manager al CE Oltenia?

Florinel Țuilă: Vreau să am o întâlnire cu directorul general al companiei, al CEO, pentru că de vreo 3-4 ani s-au tot succedat conducerile companiei și între administraţiile locale şi acest mamut, pentru că până la urmă este un mamut şi mut, nu există înțelegere.

 Rep.: Ce vreți să îi comunicați în concret noului director general al CE Oltenia?  

F.Ț.: Avem foarte multe probleme nerezolvate. Foarte multe terenuri neredate în agricultură. Trec anii și cei care vin la conducere în anii următori vor spune că s-a întâmplat cândva și n-au fost atenți. De ani de zile tot solicit să se inventarieze terenurile și să fie redate în agricultură. Asta este problema cea mai importantă și pentru asta vreau să am o întâlnire cu direcţiunea companiei.

 Rep.: Aţi solicitat în scris?

F.Ț.: Am solicitat la fostele conduceri, acum, dacă am această ocazie, cer o întâlnire între administraţiile locale din Gorj și conducerea CEO.

 Rep.: Ce aşteptări aveţi dat fiind faptul că în trecut ați stat pe la uși și nu v-a primit nimeni?

F.Ț.: Sper că nu se va întâmpla la fel. Am să cer o audiență scrisă și personal, dar îmi doresc o ședință în care toți primarii să fim invitați așa cum se întâmpla în urmă cu 3-4 ani.

Vizualizări: 2,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: