Dîrnu: Candidații USR vin din altă lume, au abilități profesionale

Sergiu Dîrnu, candidatul USR Gorj la alegerile parlamentare, intrat recent în politică, a declarat că va continua activitatea politică, chiar dacă nu va câștiga, deoarece crede că este nevoie de tineri ca el. Nu consideră că este prea tânăr pentru a fi deputat și a spus despre contracandidații săi că au picat testul, din moment ce au avut șansa să facă ceva, dar nu au făcut.

Reporter: Nu sunteţi prea tânăr ca să fiți deputat? Ca să aveţi soluţii pentru acest judeţ?
Sergiu Dîrnu: Nu, nu sunt prea tânăr. Știu că problema imediat următoare este lipsa de experiență, dar nici aici nu mă consider în dezavantaj. Cred că anul 2016 este un punct de cotitură în politica din România și cred că este o șansă pentru generațiile mai tinere să se implice în viața publică. Cât despre soluții, am tot spus și o voi repeta, acestea există, contează foarte mult cine le pune în aplicare. Mergem mai departe cu oameni care au dat testul și l-au picat, sau ne reorientăm spre o nouă generație de oameni tineri, bine pregătiți și ambițioși? Nu reinventează nimeni roata, avem numeroase exemple de bune practici în legislațiile altor țări, exemple care pot fi adaptate realităților din țara noastră. Importantă este implementarea lor, fapt care este puternic deficitar în ultimii 27 de ani.
Rep.: Aţi reuşit să cunoaşteţi o parte dintre candidaţi. Cu ce sunt diferiţi candidaţii USR de politicienii vechi din Gorj?
S.D.: Într-adevăr am reușit să cunosc o parte dintre candidați. Nu pot face judecăți de valoare pentru că nu sunt adeptul unei etichetări generaliste. Cred însă că este o diferență fundamentală între candidații propuși de USR și majoritatea celor propuși de celelalte partide: experiența politică pe care o au ceilalți candidați este și cea mai slabă recomandare pentru o funcție publică în momentul de față. Nu este ceva bun, sub nicio formă, deoarece ne arată că au avut puterea de a schimba lucrurile în bine și nu au făcut-o, sau au făcut-o într-o măsură mult prea mică. Continuând pe ideea experienței politice, în prezent, aceasta ne duce cu gândul direct la corupție. Aici este prima diferență: toți candidații USR vin din altă lume, nu din cea politică. Au abilități profesionale dintre cele mai variate și sunt foarte pregătiți în multe domenii. Sunt oameni noi și pot aduce un suflu nou, mult așteptat de cei mai mulți oameni.
Rep.: Pe ce rezultat mizaţi în Gorj? Dar la nivel naţional?
S.D.: Rezultatele vor fi o surpriză și pentru mine. Nu am pornit pe acest drum cu așteptări mari, știu că suntem un partid mic, la început de drum, iar notorietatea este destul de scăzută. Însă răspunsul pozitiv al oamenilor pe care i-am întâlnit în campanie mă face să cred că există șanse pentru un rezultat peste așteptări. La nivel național cred că procentul estimat în sondajele anterioare este aproape de realitate, cel de 15%.
Rep.: Puteţi spune o întâmplare din această campanie, ce v-a rămas în minte?
S.D.: Vă voi spune două, una pozitivă și alta negativă. Încep cu cea pozitivă: am întâlnit un domn și o doamnă în centrul orașului Rovinari și m-am apropiat de ei cu scopul de a mă prezenta și de a le oferi un pliant cu mai multe informații despre mine. Nu am apucat să spun două cuvinte și mi-au spus că nu sunt interesați, că sunt profund dezgustați de tot ceea ce ține de politică și nu vor să audă absolut nimic. Am apucat să le spun că eu sunt candidatul, moment în care s-au oprit și au acceptat dialogul. După o conversație de câteva minute, mi-au spus că se bucură că ne-am întâlnit, că își doresc oameni tineri implicați, că voi avea votul lor și că vor mai convinge și alte persoane să mă voteze. Cât despre întâmplarea negativă, am rămas blocat în momentul în care, la Târgu Logrești, un copil de până în 10 ani ne-a abordat și ne-a întrebat dacă nu cumva avem să îi dăm o găleată.
Rep.: Vă veţi continua cariera politică şi dacă nu veţi fi ales?
S.D.: Da, îmi voi continua activitatea politică. După cum am mai spus, eu nu sunt adeptul politicianului de carieră care se ocupă doar de politică. În orice moment pot să-mi asigur existența din competențele pe care mi le-am dezvoltat de-a lungul timpului. Eu nu îmi doresc o carieră în politică, vreau să contribui cât de mult pot, pentru cât timp este nevoie de mine.

Vizualizări: 794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: