Cârciumaru: Voi face treabă pentru că aşa am fost crescut

Aurel Popescu va prelua atribuţiile de primar la Târgu Jiu peste o săptămână. Asta a anunţat Florin Cârciumaru, care va pleca în Senatul României, după ce şi-a câştigat acest drept prin votul exprimat de gorjeni în 11 decembrie. Cârciumaru spune şi că s-a împăcat cu ideea că nu va mai conduce municipiul Târgu Jiu. Edilul i-a întâmpinat marţi, 13 decembrie, pentru ultima dată în calitate de primar pe colindătorii veniţi la sediul primăriei.
Reporter: Este pentru ultima dată când primiţi colindătorii în calitate de primar...
Florin Cârciumaru: Mă bucur că am avut ocazia să primesc primul grup de colindători în primărie. După cum știți, la noi an de an am avut un program special derulat pe o perioadă de trei zile. Mă bucur că prin venirea mea ca primar în anul 2000 a devenit o tradiție ca orașul Târgu Jiu, prin elevi, prin studenți să vină să colinde salariații din diferite instituţii. Într-adevăr sunt la ultima audiere în calitatea de primar a grupurilor de colindători. Prin votul cetățenilor voi merge în Parlament.
Rep.: Cine va rămâne la conducerea municipiului? Care sunt procedurile?
F.C.: Cred că într-o săptămână, prin depunerea jurământului ca senator, mai departe îmi încetează mandatul de primar. În această situație Consiliul Local va împuternici pe domnul viceprimar Aurel Popescu să ducă mai departe atribuţiunile unui primar până când se organizează alegerile.
Rep.: V-aţi obişnuit cu ideea că plecaţi din fruntea municipiului după atâţia ani ca primar la Târgu Jiu?
F.C.: Eu consider că, așa cum de-a lungul anilor m-am adaptat în orice poziție, în orice funcție, și cred că m-am descurcat destul de bine pe toate funcțiile pe care le-am avut, și aici mă voi adapta și voi face treabă pentru că așa am fost crescut, obișnuit, ca acolo sau unde cineva îmi încredințează o misiune, o activitate, să fac tot ce depinde de mine să se desfășoare bine.

Vizualizări: 511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: