Primar care are bani: Probleme sunt acolo unde managerii sunt slabi

Mai toți primarii din Gorj se plâng că nu au bani și că așteaptă o rectificare bugetară care să-i scoată la liman cu cheltuielile. Nu și primarul de la Borăscu, care spune că nu sunt probleme în ceea ce privește fondurile la bugetul local. Constantin Țucu a spus că numai acolo unde sunt manageri slabi sunt astfel de probleme. Nu doar că este cu plata facturilor la zi, dar primarul din Borăscu spune că își permite să acorde și cadouri consistente copiilor, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Reporter: Care este situația financiară a comunei Bărăscu? Aveți probleme cu banii așa cum au multe localități din Gorj?
Constantin Țucu: Nu avem probleme. Numai cine nu știe să gestioneze banii are probleme cu bugetul. Sunt managerii slabi, nu este așa? Noi am făcut cheltuieli concrete, nu așa, aiurea. Niciodată nu trebuie să angajezi cheltuieli dacă nu ai de unde să acoperi. Te întinzi cât îți e pătura.

Rep.: Aveți lucrări în derulare?
C.Ț.: Avem, desigur. Acum așteptăm să ne vină banii prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru drumuri. Avem o factură de vreo 60 de mii, am dus-o la București și așteptăm să ne vină decontul. Este vorba de asfaltarea drumului de la Mănăstirea Dealul Mare.

Rep.: Veți acorda și cadouri copiilor de sărbători? Vă permiteți?
C.Ț.: Da, ne pregătim de sărbători. Vom da la copii plase cu dulciuri și fructe. În jur de 280 de copii vor primi, care sunt la școală și grădiniță. Valoarea unui pachet este între 30 și 50 de lei. Să se bucure și ei. Le vom da în ultima zi de școală, atunci când va fi și o serbare.

Vizualizări: 1,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: