Ciocea: Am pierdut. Nu mă mai gândesc la politică

Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, a ratat şansa de a intra în Senatul României. Acesta a candidat independent, însă nu a reuşit să strângă mai mult de nouă mii de voturi. Acesta a declarat luni la Radio Infinit că se aştepta ca PSD să obţină un scor mare şi că nu ştie ce traseu politic va urma în perioada următoare.

Rep.: Cum comentați scorul obținut de PSD?
Ion Ciocea: Știam bine că PSD va lua un scor mare, PNL ne așteptam, la modul cum s-a jucat la nivel național, să fie în scădere. Ce să spunem? La PSD, faptul că Victor Ponta a fost premier, lumea n-a uitat modul cum a fost dat jos, să nu uităm că şi guvernarea pe care a condus-o a fost ceva mai bună ca oricare alta. Faptul că PSD n-a avut un PNL care să-i convingă pe oameni că le va schimba viața sau că va face ceva, a câștigat detașat. În altă ordine de idei, la PSD puteai să pui și femeia de serviciu și tot ajungea senator, așa că eu zic că este meritul lui Victor Ponta, a ridicat partidul la Gorj și a obținut un rezultat.

Rep.: Ce veți face în continuare?
I.C.: Am mers într-o competiție, într-o competiție nu știi rezultatul, iată că am pierdut, nu am niciun fel de problemă, voi merge înainte, voi fi omul care până la urmă îmi voi face datoria față de oameni atâta timp cât am mandat, după acea voi vedea ce urmează privind viața politică.

Rep.: Vă întoarceți în PSD?
I.C.: Nu vorbesc acum, nu mă gândesc să mă întorc, nu mă mai gândesc la politică, mă gândesc să-mi fac treaba aici unde sunt și la viitoarele alegeri mă voi gândi. Din câte am văzut sunt pe primul loc pe țară la independenți, în jur de 9.000 de voturi. E prea puțin să obțin mandatul, dar eu zic că este un scor bun, scorul reprezintă de fapt cetățenii, putea să fie și mai mult, dar adevărul că prin presiunea pe care au făcut-o la nivel de județ asupra primarilor, nu i-au lăsat pe oameni să voteze după conştiinţă. Asta este, este normal să facă așa, ei sunt într-un partid.

Rep.: Dezamăgit?
I.C.: Nu, nu sunt dezamăgit, asta este până la urmă voința cetățenilor. Până la urmă, eu zic că să mergi de unul singur și să nu ai o armată în spate, eu zic că este un rezultat bun și nu mi-e rușine de rezultat.

Vizualizări: 914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: