DIICOT a căutat evazioniști în București, Gorj și alte 13 județe

Procurorii DIICOT au făcut ieri percheziții simultane în București și mai multe județe din țară, printre care se numără și Gorj, pentru a depista 42 de persoane suspectate de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. S-a dorit destructurarea unei rețele organizate, specializată în activități de evaziune fiscală și spălare a banilor prin utilizare de societăți de tip "fantomă".

În baza probatoriului administrat în acest caz, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2010 — 2011, suspecții au acționat în mod coordonat prin executarea unor activități specifice evaziunii fiscale, concretizate în evidențierea, în actele contabile ale mai multor societăți comerciale a unor cheltuieli fictive, scopul urmărit fiind diminuarea bazei de impozitare și a TVA de plată, activitatea descrisă fiind dublată de transferuri succesive ale sumelor de bani pretins a reprezenta contravaloarea operațiunilor nereale astfel evidențiate, în scopul ascunderii originii lor ilicite. În circuitul fraudulos astfel conceput erau implicate societăți comerciale cu comportament specific entităților economice de tip "fantomă", deținute și coordonate de membrii grupului. Sumele de bani vehiculate în conturile societăților utilizate pentru a crea o aparență de veridicitate relațiilor comerciale declarate, erau în final fie retrase în numerar, fie virate în conturile membrilor grupării. Valoarea prejudiciului estimat depășește suma de 2,5 milioane euro.

În total au fost 134 de percheziții domiciliare  în București, Galați, Ploiești, Brașov, Constanța, Suceava, Timișoara, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea, Gorj, Satu-Mare, Olt, Sibiu.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: