DIICOT: Prejudiciu de 7 milioane de euro la firma lui Sarcină

Şapte milioane de euro este prejudiciul constatat de anchetatori la firma Succes, condusă de omul de afaceri Nicolae Sarcină, potrivit unui comunicat emis după percheziţiile efectuate ieri de DIICOT. La această anchetă au lucrat şi ofiţerii Serviciului Român de Informaţii. Percheziţii şi audieri au avut loc şi la finalul săptămânii trecute la sediul firmei din Târgu Jiu, atunci sub coordonarea Parchetului General. Procurorii DIICOT susţin că salariaţii din grupul de firme Succes erau transferaţi fictiv pe firme aflate în reorganizare judiciară, care acumulau datorii către stat până la intrarea în lichidare. Ieri, ANAF a fost şi la sediile lichidatorului judiciar BNP Consult din Târgu Jiu şi Craiova.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Craiova,  împreună cu poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au efectuat joi, 27 noiembrie, 19 percheziţii domiciliare în Ilfov, Dolj, Gorj şi Cluj, la sediile principale/secundare a unor societăţi comerciale, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 7 persoane, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului, în perioada septembrie 2013–august 2014, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive privind achiziţia unor bunuri şi mai ales plata unor servicii. Astfel,  societăţile comerciale viabile din cadrul grupului de firme „Succes” transferau fictiv forţa de muncă la alte societăţi din grup, aflate în procedură de reorganizare judiciară, cu care încheiau contracte de prestări servicii. Întrucât planul de reorganizare judiciară nu era viabil – de regulă cheltuielile de personal depăşeau veniturile obţinute – până la lichidare se acumulau foarte multe datorii către bugetul asigurărilor sociale (contribuţii, impozit pe salariu). Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 7 milioane de euro“, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Sarcină, un nou apel către angajaţi

Patronul Succes, Nicolae Sarcină, a declarat pentru ziarul Impact in Gorj că el nu se aruncă de pe sediul instituției așa cum a făcut directorul de la Enel. De asemenea, Sarcină invită gorjenii să intre în magazinele Succes. Afirmația lui vine la puțin timp după comunicatul DIICOT care a constatat un prejudiciu de 7 milioane de euro. „Eu sunt un om responsabil, nu iresponsabil şi în calitate de acţionar 100% la Compania Succes fac un apel către toţi angajaţii să-şi facă datoria aşa cum şi-au făcut-o şi până în prezent. Eu sunt un om cu credinţă şi nu mă arunc, aşa cum s-a aruncat directorul general de la Enel, de pe sediul instituţiei. Eu, împreună cu întreaga echipă, trebuie să demonstrăm nevinovăţia în toate capetele de acuzare, iar prioritar este să dăm dările către bugetul de stat, salariile şi datoriile către colaboratorii noştri. Avem o istorie de peste 20 de ani şi nu am dezamăgit pe nimeni şi nici acum nu o s-o fac. Stăm la dispoziţia oricărui organ de anchetă cu tot ce au nevoie şi important este să nu perturbăm activitatea deoarece oamenii, salariaţii nu mai ştiu ce să creadă. Fac un apel la gorjeni să viziteze magazinele Succes. Asta dă dovadă că respectă, iubesc şi sunt clienţi fideli ai companiei Succes”, a declarat Nicolae Sarcină pentru Impact în Gorj.

Vizualizări: 2,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: