Face pușcărie pentru că a păcălit statul cu slujbe fictive

Femeia de afaceri Camelia Costoiu, adusă de polițiști tocmai de prin Italia, după ce a fost prinsă ca urmare a faptului că fusese dată în urmărire internațională, a primit ieri o condamnare de cinci ani de închisoare, cu executare, sentința nefiind definitivă. Tribunalul Gorj a decis să o trimită pe aceasta după gratii după ce, în urmă cu câțiva ani, a încasat subvenții uriașe de la AJOFM Gorj pentru locuri de muncă pe care le-a creat doar pe hârtie, banii fiind oferiți de stat tuturor celor care angajau anumite categorii de șomeri. Costoiu a creat locuri de muncă doar în acte, nu și în realitate, iar acum și-a primit pedeapsa, ea fiind și recidivistă.

„Dispune anularea suspendării condiţionate a executării pedepsei de 1 an închisoare, aplicată inculpatei pentru infracţiunea prev. de art. 257 alin. 1 vechiul Cod penal, prin sentinţa penală nr. 11 din 31.01.2011 a Tribunalului Gorj. (…)Contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta sentinţă, respectiv de 3 ani şi 6 luni închisoare, 1 an închisoare, 2 ani şi 6 luni închisoare, cu pedepsele la care inculpata a fost condamnată anterior, respectiv de 1 an închisoare şi 5.000 lei amendă penală, în pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1 an şi 6 luni închisoare şi pedeapsa de 5.000 lei amendă penală, urmând ca inculpata să execute pedeapsa finală de 5 ani închisoare şi cea de 5.000 lei amendă penală şi 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal”, se arată în decizia instanței.

Verdictul de ieri nu este definitiv, dar el prevede și banii pe care inculpata îi are de returnat statului, sumele nefiind deloc de neglijat. ”Confiscă de la inculpată, în folosul statului, suma de 5.780 lei, pretinsă şi primită mită. În baza art. 397 alin. 3 C.pr.pen. anulează înscrisurile false precizate la filele nr. 45 – 48, vol. II dosar parchet, respectiv contractele individuale de muncă, deciziile de încetare a contractelor de muncă, statele de plată aferente acestora, privitor la un număr de 53 de persoane angajate fictiv de către inculpată. În baza art. 397 alin. 1 şi 2 C.pr.pen. obligă inculpata la plata sumei de 1.112.251 lei dintre care, suma de 1.036.773 lei către partea civilă A.J.O.F.M. Gorj, iar suma de 75.478 lei către partea civilă A.J.P.S. Gorj, cu titlu de despăgubiri civile, cu dobânda şi penalităţile aferente, calculate până la data plăţii efective a prejudiciului către părţile civile. În baza art. 275 C.pr.pen. obligă inculpata la 8.000 lei cheltuieli judiciare statului efectuate în cursul urmăririi penale şi la instanţa de fond”, se mai arată în decizia Tribunalului Gorj.

Camelia Costoiu este rudă cu Angel și Maria Claudia Costoiu, fostul viceprimar de la Prigoria fiind dat în urmărire internațională cu soția sa, amândoi fiind condamnați luna trecută la închisoare cu executare. Înalta Curte de Casație și Justiție le-a admis acestora recursurile și a dispus ca ei să execute pedepse mult mai mici decât cele decise inițial de Tribunalul Gorj, pedepsele pe care le au de executat fiind de 3 ani și 2 luni, respectiv patru ani și jumătate, pentru femeie, ei având de suportat și despăgubiri la fel de mari ca cele la care a fost obligată și Camelia Costoiu acum. „Obligă în solidar inculpaţii, fiecare inculpat în solidar cu partea responsabilă civilmente, respectiv Costoiu Angel cu S.C. Gesycons Company S.R.L. şi Costoiu Maria Angela cu S.C. Razmora Star S.R.L., la plata sumei de 792.949 lei (170.373 lei către A.J.P.S. Gorj şi 622.576 lei către A.J.O.F.M. Gorj) cu titlu de despăgubiri civile, cu dobânda şi penalităţile aferente până la data plăţii efective către părţile civile”, se arată în decizia instanței.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: